Fenerbahçe, Cenk Tosun ve Oğuz Aydın'la resmi sözleşme imzaladı. Oğuz Aydın için hazırlanan videoda Galatasaray'a gönderme yapıldı. Kanarya, Allan Saint Maximin transferini de resmen duyurdu. İşte145 IQ'lu Fransız futbolcunun bilinmeyenleri...

Jose Mourinho yönetiminde 23 Temmuz’da Şampiyonlar Ligi ön eleme maçında İsviçre’nın Lugano takımıyla karşılaşacak Fenerbahçe transferde hıza bastı. Sarı lacivertliler milli futbolcular Cenk Tosun ve Oğuz Aydın’la sözleşme imzalarken Fransız kanat oyuncusu Allan Saint Maximin’i İstanbul’a getirdi.

Sarı lacivertlilerin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada Allan Saint-Maximin’in kiralık transferi giçin Suudi Arabistan takımı El-Ahli ile görüşmelere başlandığı açıklandı. Ardından Fransız futbolcunun uçağı Sabiha Gökçen Havalimanı’na indi.

El-Ahli’den kiralanan Allan Saint-Maximin, sıra dışı kişiliğiyle dikkat çekiyor. Saint Etienne altyapısından yetişip Monaco, Hannover, Bastia, Newcastle ve son olarak El-Ahli’de oynayan Saint-Maximin futbolculuk dışında da ilginç özellikleri var. Bunlardan bazıları şöyle…

– Birçok sosyal projede yer alıyor. Burs dağıtıyor. Hastalığı bulunan miniklerle buluşuyor. Küçük taraftarlara maç bileti dağıtıyor. Bir taraftara Rolex saat bile hediye etti.

– Annesi okul müdürü babası ise üniversitede akademisyen. Çok başarılı bir öğrenci olduğundan ailesi oynamasını istememiş. IQ’su 145 olarak ölçülmüş.

– Yunan tanrılarından etkilenerek Helios isimli kendi masa üstü kutu oyununu üretti.

– Irkçılıkla yüzleşmiş ve ırkçılık karşıtı kampanyalara destek veriyor.

– Maçlarda taktığı saç bandının nedeni Karate Kid filmini çok sevmesi.

– Japon çizgi romanı mangaları çok seviyor.

– Üç çocuğu var ve ‘Aileme iyi bir gelecek bırakmak istiyorum’ diyor.

Fenerbahçe Oğuz Aydın’ı resmen duyurdu… Transferin perde arkası

Oğuz Aydın duyurusunda Galatasaray göndermesi

Fenerbahçe, geçen gün duyurduğu Oğuz Aydın transferini de bitirdi. Kanarya, 23 yaşındaki sağ kanat oyuncusu Oğuz Aydın ile dört yıllık sözleşme imzaladı. Yapılan açıklamada, “Oğuz Aydın’a ‘Ailemize hoş geldin’ diyor, Fenerbahçe’miz ile nice şampiyonluklar diliyoruz” denildi. Oğuz Aydın geçen sezon Alanyaspor formasıyla çıktığı 38 maçta 13 gol atarken sekiz asist yaptı.

Kanarya, Oğuz Aydın için yaptığı videoda Galatasaray’a göndermede bulundu. Transfer sürecinde imzalar atıldıktan sonra Galatasaraylı yöneticilerin futbolcuyla iletişime geçmeye çalıştığı iddia edilmişti. Videoda Oğuz Aydın, ‘Florya’ yazan bir kişiden arama alıyor ancak yanıt vermiyor. Fenerbahçe’nin paylaşılında ‘Lütfen daha sonra tekrar denemeyiniz’ yazıyor. Ayrıca Galatasaray’ın Fenerbahçe’den transfer ettiği Mitchy Batshuayi’nin lakabı olan Batsman’in maskesi bir hurdacının sepetinde yer aldı.

Cenk Tosun da imzayı attı

Fenerbahçe, milli futbolcu Cenk Tosun ile iki yıllık sözleşme imzaladığını duyurdu. Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada şöyle denildi: “Cenk Tosun’a ‘Ailemize hoş geldin’ diyor; Fenerbahçe’miz ile başarılar diliyoruz.”

33 yaşındaki futbolcu, geçen sezon Beşiktaş’ta tüm kulvarlarda forma giydiği 47 maçta 11 gol atarken sekiz asist yaptı.

Tosun Paşa artık Kadıköy’de çalacak