Fenerbahçe, Kasımpaşa deplasmanında Allen Saint Maximin'in bireysel becerisiyle golleri buldu. Başta Becao olmak üzere Çağlar Söyüncü, İsmail Yüksek ve Fred'le 2-0'ı korudu. Bu futbol Galatasaray'a karşı yetmez ama haftaya motivasyon farklı olur.

Portekizli teknik direktör Jose Mourinho yeni açılan HT Spor kanalına verdiği söyleşide taraftarların odağının gelecek hafta oynanacak Galatasaray maçında olduğunu ancak kendisinin Kasımpaşa karşılaşmasını düşündüğünü söyledi. Ancak 2-0’lık galibiyete rağmen sahadaki görüntü Portekizli hocanın sözlerini desteklemedi.

Sarı lacivertliler bu sezon ilk kez bir gündüz maçına çıktı. Milli maç arasından önce Alanyaspor’a karşı çok etkili oynayan Fenerbahçe 15 gün sonra ritmini kaybetmiş gözüktü. Jose Mourinho sezon başından beri ilk 11’de şans verdiği Edin Dzeko’yu yedeğe çekerken onun yerine Youssef En-Nesyri’yi görevlendirmişti. Bunun nedeni Boşnak futbolcunun milli takımda iki karşılaşmada 90 dakika forma giymesiydi. Ancak değişiklik Fenerbahçe’nin oyun ezberini bozdu. Sarı lacivertliler Dzeko’nun ileride topu tutup dağıtmasını aradı. Birçok top kaybı oldu. Takım olarak pozisyon yaratılamayınca iş bireysel yeteneklere kaldı. Burada Jose Mourinho’nun sezon başında ısrarla kadrosunda görmek istediği Allan Saint-Maximin ortaya çıktı. 22. dakikada Dusan Tadic’ten aldığı topta ceza alanı dışından fileleri bulan çok güzel bir vuruş yaptı. 38’de de soldan götürdüğü topta bir penaltı kazandırdı. Sahaya kaptan çıkan Tadic hata yapmayınca Fenerbahçe iki farklı skoru yakaladı. Ancak ne olduysa bundan sonra oldu. Dört dakikalık uzatmayla ilk yarının bitimine kadar sarı lacivertliler adeta maçı bıraktı. Bu bölümde Fenerbahçe’nin gol yememesi tamamen rakibin kalitesiyle ilgiliydi.

İkinci yarıda Fenerbahçe topu tamamen rakibe bıraktı. Takımda maç kazasız belasız bitse de Galatasaray derbisine hasarsız gitsek psikolojisi vardı. Burada öne çıkan isim Djiku’nun sakatlığında 11’de şans bulan Becao oldu. Yaptığı müdahalelerle Kasımpaşa’nın tehlikeli forveti Nuno Da Costa’ya şans tanımadı. Ona eşlik eden Çağlar Söyüncü de hatasız bir maç çıkardı. Milli stoperin tek eksisi ikinci yarıda Fenerbahçe’nin bulduğu tek pozisyonda topu baş kale yerine dışarı göndermesiydi. Kaleci Livakovic’e fazla iş düşmezken Fred de orta sahada alışılmış iyi oyunlarından birini çıkardı. İsmail Yüksek’in yükselişi ise devam ediyor. Orta sahadaki şok presleri Fenerbahçe’nin en önemli atak opsiyonlarından biri. Nitekim kazanılan penaltı böyle bir pozisyonun sonunda geldi. Bu dörtlü dışında iyi oynayan bir futbolcu olmamasına karşın sarı lacivertliler kalesinde bir ciddi tehlike görmeden maçı bitirdi.

Fenerbahçe’nin ‘Paşa’sı Maximin: Derbi öncesi hata yok

Galatasaray derbisi öncesi Fenerbahçe’de Jayden Oostorwole’nin formsuz görüntüsü dikkat çekti. Kasımpaşalı Mamadou Fall’a karşı güç durumlara düştü. Bright Osayi-Samuel’in sakatlığında görev alan Mert Müldür’ün oyundan çıkmak zorunda kalması ise günün en kötü haberiydi. Onun yerine maça giren ve esas mevkii stoper olan Yusuf Akçiçek hem ağır kaldı hem de pozisyon hataları yaptı.

Karşılaşmanın kötülerinden biri de hakem Halil Umut Meler’di. VAR’da bulunan Sarper Barış Saka ile birlikte 11. dakikada Kasımpaşalı Brekalo’nun ceza sahası içinde elle oynadığı pozisyona neden penaltı verilmediği izaha muhtaç. Onun dışında Meler yönetimiyle kendisine Türkiye’nin en iyi hakemi dedirtemedi. Umarım Şampiyonlar Ligi’ndeki Real Madrid- Stuttgart maçında bu mücadeleye benzer bir yönetim göstermez.

Milli maç arasında sonra tekrar lige dönmek hiçbir takım için kolay değil. Transfer dönemi nedeniyle eleştirilen Galatasaray, iddialı olduğunu göstermek için Rizespor karşılaşmasında adeta şov yaptı. Salı günü Gaziantep FK’yi konuk edecekler. Fenerbahçe’nin Kasımpaşa maçındaki kötü görüntüsü yanıltmasın. Bütün futbolcuların konsantrasyonu üst düzey olacak. Jose Mourinho Türkiye’deki ilk derbisinde son iki yılın şampiyonu Galatasaray’a bir mesaj vermek isteyecek. Haftaya kora kor bir mücadele yaşanacak. Bakalım gülen Okan Buruk mu yoksa Portekizli teknik direktör mü olacak.

Trabzonspor’da ‘Güneş’ açmadı, Beşiktaş Uğurcan Çakır’ı aşamadı