Geçen iki sezon Fenerbahçe'nin sözleşmeli futbolcusu olan son olarak Brezilya'nın Gremio takımında kiralık forma giyen Joao Pedro Hull City ile anlaştı.

Türk iş insanı ve Fenerbahçe Asbaşkanı Acun Ilıcalı’nın sahibi olduğu İngiltere Championship ekibi Hull City, Fenerbahçe ile sözleşmesini feshederek serbest kalan Joao Pedro ile anlaştı. Pedro, Hull City ile bir yıllık anlaşma imzaladı.

Pedro 2022 yazında Cagliari’den Fenerbahçe’ye 4.7 milyon euro karşılığında transfer olmuştu. Oyuncu 20 maçta dört gol bir asist yapabildiği sezonun ardından Brezilya ekiplerinden Gremio’ya kiralandı. Burada bir sene geçiren Joao Pedro Fenerbahçe’ye döndü. Jose Mourinho’nun kadrosunda düşünmediği oyuncuyla yollar ayrılmaya çalışıldı. Futbolcunun sözleşmesi feshedildi.

Pedro Fenerbahçe’ye gelmeden önceki kariyerinde sekiz yıllık süreçte 400 maça çıkmış 111 gol attı ve 86 asist yaptı. Fenerbahçe ile kariyeri düşüşe geçen Pedro, Hull City’de yeniden başarı peşinde koşacak. Hull Championship’te sezona istediği gibi başlayamamıştı. Bir galibiyet üç mağlubiyet ve iki yenilgi alan takım altı puanla 16. sırada yer alıyor.

‘3-1’ işareti yapan Ergin Ataman özür diledi, Fenerbahçe kabul etmedi: ‘Milli takıma oyuncu göndermiyoruz’