Bir önceki sezon Fenerbahçe'yi son dakikalarda attığı gollerle birçok kez ipten alan Michy Batshuayi yeni transfer olduğu Galatasaray'daki ilk lig maçında sarı-kırmızılıların son anlarda gelen galibiyet golünü kaydetti.

Galatasaray’ın 1-0 yenik duruma düşüp geriden gelerek 2-1 kazandığı Hatayspor maçına yeni transfer Michy Batshuayi damgasını vurdu. Belçikalı golcü 70’inci dakikasında dahil olduğu maçın normal süresinin son anlarında bulduğu kafa golüyle takımını öne geçirdi ve üç puanın kazanılmasında aslan payının sahibi oldu.

Bu yıl Galatasaray’da Mauro Icardi’yi yedeklemesi için takıma dahil edilen Batshuayi bir önceki sezon aynı görevi Fenerbahçe’de Edin Dzeko için yapmıştı. Yedek golcü konumundaki Batshuayi, Bosna-Hersekli yıldızın arkasında kulübede beklemesine karşın her zaman hazır görüntüsüyle dikkatleri üzerine çekip Süper Lig’de 12 gol katkısı sağlamıştı.

Batshuayi’nin attığı 12 golün beşi ligin son 10 haftasında geldi. Bunun dışında Belçikalı golcü 27’nci haftaki Kasımpaşa maçının 90+7’nci dakikasında attığı golle takımı adına skoru 2-1’e getirip üç puanın kazanılmasında rol oynamıştı. Batshuayi ayrıca yine sonradan dahil olduğu Pendikspor maçının 87’nci dakikasında takımını 1-0 yenik durumdan 2-1’lik üstünlüğe getiren golün altına da imzasını atmıştı. Yıldız golcü son olarak olaylı Trabzonspor maçına 83’üncü dakikada dahil olup 87’de ağları sarsarak takımına bir kez daha altın değerinde bir üç puan kazandırmıştı.

Wilfred Zaha Galatasaray’dan taraftarla kavga ederek ayrıldı