Ferdi Kadıoğlu 30 milyon euro bonservis artı 5 milyon euro bonus karşılığında Premier Lig ekibi Brighton'a transfer oldu. Bu transfer sadece Fenerbahçe'nin kasasını doldurmadı. Ferdi'nin eski kulübü Nec Nijmegen de kazançlı çıktı.

Türk futbolunun son yıllarda en parlak yıldızlarından biri Ferdi Kadıoğlu. 10 numara ve sağ kanat bölgelerinde forma giymesi beklenerek Fenerbahçe’ye transfer edilen oyuncu Portekizli teknik direktör Vitor Pereira’nın dokunuşuyla sol beke evrildi. Burada muadillerinin önüne çıkan yıldız Fenerbahçe’nin vazgeçilmezi olurken Türkiye Milli Takım formasıyla da öne çıktı. Ferdi 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’ndaki performansıyla piyasa değerini yükseltti. Fenerbahçe her ne kadar onu elinde tutmak istese de başaramadı. Premier Lig takımı Brighton 30 milyon euro bonservis, 5 milyon euro bonus ve sonraki satıştan yüzde 10 pay karşılığında Ferdi’yi kadrosuna kattı.

Fenerbahçe Spor Kulübü’nden yapılan açıklamada “Profesyonel Futbolcumuz Ferdi Erenay Kadıoğlu’nun İngiliz Kulübü The Brighton and Hove Albion FC’ye, oyuncunun tarafımızla olan sözleşmesinin 30.000.000 Euro bedelle feshi karşılığında transferi konusunda taraflarca anlaşma sağlanmıştır. FIFA talimatları gereği doğacak olan dayanışma katkı bedelleri The Brighton and Hove Albion FC tarafından ödenecektir. Transfer bedeline ilaveten, Futbolcunun performansına bağlı olarak The Brighton and Hove Albion FC tarafından, Kulübümüze azami 5.000.000 Euro bonus bedeli ödenecektir” dendi.

Ancak bu transferden kazançlı çıkan tek takım Fenerbahçe olmadı. Sarı lacivertlilerin Ferdi’yi 2018’de transfer ettiği Hollanda ekibi NEC Nijmegen de kazandı. Sports Digitale’in haberine göre NEC Nijmegen, Fenerbahçe ile yaptığı sözleşmeyle Ferdi Kadıoğlu’nun transferinden %10 sonraki satıştan pay karşılığında 3 milyon euro kasasına koydu. Hollanda ekibi aynı zamanda 500 bin euro da ‘FIFA Dayanışma Katkı Payı’ aldı. Bu pay Brighton tarafından ödenecek. Nijmegen Ferdi’yi Fenerbahçe’ye 1.4 milyon euro’ya satmıştı. 3.5 milyon euro’luk kazancın üstüne Ferdi’nin satışı da dikkate alınınca Nijmegen’in Ferdi’den toplam kazancı 4.9 milyon euro oldu.

Ferdi Kadıoğlu resmen Premier Lig’de! Fenerbahçe’ye rekorla veda etti