Beşiktaş'ın eski teknik direktörü Fernando Santos, Azerbaycan'ın başında çıktığı dördüncü maçta da sahadan yenik ayrıldı. Azerbaycan, Portekizli çalıştırıcıyla dörtte sıfır yaptı.

Aralık 2023’te teknik direktör arayışlarına başlayan Hasan Arat yönetiminin hamlesi beklenmedik bir isim oldu. Beşiktaş, takımın başına Portekizli Fernando Santos’u getirdi. Şenol Güneş, Burak Yılmaz ve Rıza Çalımbay’ın ardından siyah-beyazlılar aynı sezon içinde dördüncü teknik direktörüyle yola çıkıyordu. Beşiktaş’a gelmeden evvel en son 13 sene önce bir kulüp takımı çalıştıran Santos’un neler yapabileceği şüpheliydi. Son Polonya Milli Takımı dönemi de istediği gibi geçmemişti.

Nitekim Beşiktaş dönemi de istenen gibi geçmedi. İyi başlayan süreçte zamanla performans düştü. 16 maçta yedi galibiyet alabilen Beşiktaş dört beraberlik ve beş yenilgi elde etti. Sezon bitmeden Portekizli isimle yollar ayrıldı. Santos bir süre boş kaldıktan sonra komşuya gitti. Azerbaycan Futbol Federasyonu yaptığı görüşmeler sonunda deneyimli isimle sözleşme imzaladı. Ancak Santos için işler Azerbaycan’da da istediği gibi başlamadı.

Azerbaycan Milli Takımı bu Uluslar Ligi sezonunda C Ligi’nde mücadele ediyor. 5 Eylül’de ilk maçına çıkan takım İsveç’e 3-1 yenildi. İkinci maçında Slovaklara konuk olan Fernando Santos yönetimindeki Azerbaycan burada da 2-0 yenildi. Santos’un takımı ikinci milli arada da istediğini bulamadı. Burada Estonya deplasmanında 3-1 kaybeden ekip evinde de Slovakya’ya 3-1 yenildi. Dört maçta 11 gol yiyen ve üç gol atabilen Azerbaycan grupta bir puan bile alamadı.

İzlanda-Türkiye maçı ertelenmedi, planlanan saatte başlayacak