VNL'de mücadele eden Filenin Efeleri Japonya etabının son maçında Almanya'yla karşılaştı. 86 sayılık inanılmaz bir set kazanan milliler mücadeleyi karar setine de taşıdı ama son bölümde daha az hata yapan Almanya maçı 3-2 kazandı.

Geçen maç İran’ı 3-1 mağlup ederek tarihini ilk VNL galibiyetini alan Filenin Efeleri Japonya etabının son maçında Almanya’yla karşılaştı. Mücadelenin ilk setinde iyi bir mücadele ortaya koyan milliler buna karşın Almanlara 25-22 yenilerek setlerde 1-0 yenik duruma düştü.

Efeler tarihe geçen seti 44’üncü sayıda kazandı

Karşılaşmanın ikinci seti inanılmaz bir mücadeleye sahne oldu. 25’inci sayıda bitmeyen set uzatmaya gitti. İki takım da çift haneli farkı bir türlü yakalayamayınca mücadele uzadıkça uzadı. Filenin Efeleri pek çok set sayısı çevirdi, bir o kadar seti bitirme fırsatından da yararlanamadı. En nihayetinde 42-42’de gelen eşitlik sonrası üst üste iki sayı kazanan milliler 86 sayılık bu tarihi seti 44-42’lik skorla hanesine yazdırarak maçta durumu 1-1’e getirmeyi başardı. Bitmek bilmeyen bu set VNL tarihinin en yüksek skorlu seti olarak da kayıtlara geçti. Önceki rekor 41-43’lük skorla 2023’te oynanan Arjantin-ABD maçına aitti.

Eşitlik sonrası oynanan üçüncü set de yakın bir mücadeleye sahne oldu ancak son anlarda daha az hata yapan Almanlar 25-23’lük skoru bularak maçta yeniden öne geçti.

Karşılaşmada kalmak için dördüncü sete çıkan Filenin Efeleri bu baskıyı kaldırmayı başardı ve seti 25-19’luk skorla hanelerine yazdırıp maçı karar setine götürdü.

Japonya etabının son setine çıkan milliler kötü başlangıcın ardından 6-2 geri düştü. Devamında reaksiyon gösteren ay-yıldızlılar 7-6’da farkı bire indirdi. Ardından sayıyı bulan Almanya durumu 8-6’ya getirip saha değişimine iki farkla önde gitti. Karşılaşmanın kalan bölümünde karşılıklı sayılar olsa da milliler bir türlü eşitliği yakalayamadı. Almanya 12-9’u yakalayıp farkı üçe çıkarınca Türkiye molaya gitti. Mola dönüşünde de gerekli reaksiyonu gösteremeyen Türkiye, Almanya karşısında seti 15-12, maçı da 3-2 kaybetti.

Sekizinci maçında yedinci mağlubiyetini alan milliler VNL’in Japonya etabını bu maçla tamamladı. Efeler gelecek haftaki Slovenya etabında Bulgaristan, Arjantin, Sırbistan ve İtalya ile karşılaşacak.

Fenerbahçe’de kongre günü: Oy verme işlemi başladı