A Milli Kadın Voleybol Takımı tarihinde ilk kez olimpiyatlarda yarı finale kalmak için sahaya çıkacak. Rakip bu yıl Milletler Ligi'nde sahadan 3-2 yenik ayrıldığımız Çin. Maç bu sabah saat 10.00'da TRT'den canlı yayında.

A Milli Kadın Voleybol Takımı Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nın çeyrek finalinde bu sabah Çin ile karşı karşıya gelecek. Fransa’nın başkenti Paris’te South Paris Arena’daki mücadele 10.00’da başlayacak. Organizasyonda C Grubu’nda iki galibiyet, bir mağlubiyet alan milliler grup ikincisi olarak çeyrek finalde mücadele etmeye hak kazandı. Olimpiyatlarda üç altın, bir gümüş, iki bronz madalyası bulunan Çin Paris 2024’te A Grubu’nda ABD, Sırbistan ve Fransa’yı yenerek çeyrek finale ilk sırada çıktı. Oyunlarda ilk madalyasını kazanmayı hedefleyen ay-yıldızlılar Çin’i elemesi durumunda İtalya-Sırbistan eşleşmesinin galibiyle yarı finalde mücadele edecek.

Filenin Sultanları en son Milletler Ligi’nin Hong Kong etabında Çin ile karşı karşıya gelmişti. Milliler sahadan 3-2 yenik ayrılmıştı.

Filenin Sultanları Tokyo 2020’de Güney Kore’ye takıldı

A Milli Kadın Voleybol Takımı 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları çeyrek finaline yükselerek tarihinde ilk kez olimpiyatlarda çeyrek finale çıkma başarısını gösterdi. Güney Kore’ye karşı alınan 3-2’lik yenilgiyle Türkiye madalya fırsatını kaçırdı. Milliler Çin’i yenerek tarihte ilk kez son dört takım arasına kalmayı amaçlıyor.

Paris’te tarihi Hatice Akbaş yazıyor