Milletler Ligi için ABD'ye giden Filenin Sultanları THY'nin kendilerine ekonomide yer ayırmasına sosyal medyadan tepki gösterdi. 13 saat yolculuk edecek sporcular koltuklara sığmakta zorlandı. THY paylaşımlara sosyal medyadan yanıt verdi.

Geçen yaz katıldığı tüm turnuvalarda kürsünün en üst basamağında yer alıp Türkiye’yi gururlandıran, bu sene de 2024 Olimpiyat Oyunları’nda madalya hedefiyle mücadelelerini sürdüren Filenin Sultanları Milletler Ligi maçları için ABD’ye yola çıktı. Milli takım sponsoru Türk Hava Yolları’nın (THY) organize ettiği yolculukta milli sporcuların ekonomi sınıfında uçtuğu gözüktü. Voleybolcular sosyal medya hesaplarından duruma tepki gösterdi.

Uzun boyları sebebiyle koltuklara sığmakta zorlandıkları gözüken yıldız isimler yolculuğun 13 saat sürmesine vurgu yaptı. Önemli hedeflerle yola çıkan takımın THY tarafından bu şartlarda bir yolculuğa maruz bırakılmasına sporseverler de tepki gösterdi. Oyuncular da se uçak içinden fotoğraflar paylaşarak duruma isyan etti. İşte o paylaşımlardan bazıları:

Ebrar Karakurt

Başka takımlar için özel uçak tahsis etmeye devam, bize gelince ekonomi.

Aslı Kalaç

13 saatlik uçuşumuz başlıyor. (Diz mesafesini göstererek)

Hande Baladın

Geçmişler olsun.

Simge Aköz

Kendi imkanlarımızla dahi daha konforlu bir uçuş imkanı sağlamadığınız için teşekkürler Türk Hava Yolları.

THY’den yanıt geldi

THY A Milli Kadın Voleybol Takımı oyuncularının yaptığı paylaşımlara cevap verdi. THY Basın Müşaviri Yahya Üstün konu hakkında yayınladığı açıklamada “Gerek ulusal, gerek de global düzlemde sporun ve sporcunun en güçlü sektörel destekçilerinden olan markamızın, sponsoru olduğu tüm federasyonlarımız için yıllık uçuş kapasitemiz dikkate alınarak sene başında belirli bir uçuş planlaması yapılmaktadır” dendi.

Devlet Bahçeli’den çağrı: Küme düşme olmasın