Paris'te düzenlenecek Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye'yi temsil edecek Filenin Sultanları C Grubu'nda İtalya, Dominik Cumhuriyeti ve Hollanda ile eşleşti.

2021’de pandemi koşullarında düzenlenen olimpiyatlarda çeyrek final gören ve 3-2 ile kalp kırıcı şekilde Güney Kore’ye elenen Filenin Sultanları madalya hedefiyle Paris’e gidiyor. 2023’te hem Milletler Ligi hem de Avrupa Şampiyonası’nı altın madalya alarak tamamlayan Sultanlar bu sene de Milletler Ligi finallerine katılmaya hak kazandı. Bu hafta sonu Tayland’daki finallerin ardından dümeni Fransa’ya kıracak olan milliler tarihindeki ilk olimpiyat madalyası için mücadele edecek.

Olimpiyatlara 12 ülke katılacak. Bu 12 ülke üç gruba ayrılacak. Gruplardan ilk ikiler haricinde en iyi iki üçüncü çıkacak ve çeyrek finallerle final aşaması başlayacak. Geçen turnuvalarda altışar takımın olduğu iki gruptan ilk dörtlerin çıkmasıyla bir sonraki tur şekilleniyordu. Bu kez üç gruptan sekiz takımın yoluna devam ettiğini göreceğiz.

Bu yol için grupların belirlendiği kura çekimi yapıldı. Türkiye, İtalya, Dominik Cumhuriyeti ve Hollanda C Grubu’nu oluşturdu. Ev sahibi Fransa A Grubu’nda yer alırken bu grubu ABD, Çin ve Sırbistan tamamladı. B Grubu’nda ise Brezilya, Polonya, Japonya ve Kenya yer aldı.

Sultanlar Brezilya’ya direnemedi: Çeyrek finalde rakip Polonya

Çeyrek final prosedürü

Çeyrek finale çıkan sekiz takım arasında sıralanacak. Bu sıralama takımların gruplardaki sıralamalarına göre yapılacak. Galibiyet sayısı eşit olan takımların maç sayılarına bakılacak, burada eşitlik olması halinde kazandıkları set sayılarına, burada da eşitlik olması halinde maçlarda kazandıkları toplam sayıya, buradaki eşitlikte kafa kafaya oynadıkları maçlardaki karşılaştırmaya, şayet burada da eşitlik olursa son olarak dünya sıralamasındaki yerine bakılacak.