Ligue 1 takımlarından Nice'in Cezayirli futbolcusu Youcef Atal, geçen ay Yahudilere beddua eden kişinin videosunu sosyal medyada paylaştığı için hakkında açılan soruşturma kapsamında gözaltına alındı.

Cezayirli sağ bek oyuncu yapan Youcef Atal 2018 yılında Belçika ekibi KV Kortkrijk takımından 3 milyon euro bonservis bedeli karşılığında Nice’e transfer oldu. Atal, Filistinli bir vaizin Tanrı’ya ‘Yahudiler için kara bir gün’ yaşatması için dua ettiği ve İsrail’e ‘taş atan’ Gazzelilerin ‘eline’ destek vermesini istediği bir video paylaştı.

Atal, daha sonra paylaşımını silerken Nice oyuncuyu kadro dışı bıraktı. Fransa Futbol Federasyonu da oyuncuya paylaşımı dolayısıyla 31 Ekim’den geçerli olmak üzere yedi maç ceza verildiğini açıkladı.
Nice Savcılığı da oyuncunun paylaşımıyla ilgili 16 Ekim’de ‘Terörizmi desteklemek ve halkı provoke etmek’ suçlarından soruşturma başlattı. Ulusal basındaki haberlere göre, Atal, Nice’de gözaltına alındı. Atal’ın ifade vermesinden sonra hakim önüne çıkarılacağı belirtiliyor.

UEFA’dan Celtic’e Filistin cezası