Fenerbahçe Süper Lig'de 32 maçlık yenilmezlik serisini Galatasaray karşısında yitirdi. Cimbom maçı 3-1 kazandı. Fred de sahaya çıktığı bir Süper Lig maçında ilk kez kaybetti.

Fenerbahçe’nin Brezilyalı oyuncusu Fred takımın Süper Lig’deki dinamosu niteliğini taşıyordu. Geçen sezon onun yokluğunda pek çok puan kaybı yaşayan takım Fred varken aynı durumdan uzak duruyordu. Trabzonspor maçındaki yenilgi ve Adana Demirspor maçındaki beraberlikler onun olmadığı maçlarda alınmış ve onun ne kadar değerli bir oyuncu olduğunu gözler önüne sermişti.

Brezilyalı orta saha ile Galatasaray derbisine kadar 28 lig maçına çıkan Fenerbahçe bu maçlarda 25 galibiyet ve üç beraberlik almıştı. Fred Fenerbahçe formasıyla ilk lig mağlubiyetini Galatasaray’a karşı 3-1’lik skorla almış oldu. Brezilyalı oyuncu Süper Lig’de çıktığı toplam 29 maçta altı gol atıp beş asist yaptı. Oyuncu geçen sezon sakatlığının olduğu dönemde takımını yalnız bırakmış, o dönemde Fenerbahçe, Alanyaspor ile sahasında berabere kalmış ve şampiyonluk yarışında büyük darbe almıştı. Oyuncunun yokluğu takıma büyük darbe vururken varlığındaki ilk yenilgi Galatasaray karşısında gelmiş oldu.

Okan Buruk, Jose Mourinho’ya ‘Hoş geldin’ dedi: Kadıköy’de Galatasaray bayramı