Fenerbahçe'de Pendikspor maçında sakatlanan ve Trabzonspor ile Ludogorets maçlarını kaçıran Fred, sakatlığını atlattı ve antrenmanlara başladı.

Fenerbahçe’nin Brezilyalı orta saha oyuncusu Fred, sakatlığını atlattı ve antrenmanlara başladı. Fred, Pendikspor’a karşı 5-0 kazanılan maçın hemen başında sakatlanarak oyundan çıkmıştı. Oyuncu 2 haftadır takımdan uzaktı. Bu süreçte evinde Trabzonspor’a 3-2 yenilen Fenerbahçe deplasmanda Ludogorets’e de 2-0 mağlup oldu. Sezona 19’da 19’la başlayan Kanarya hem savunma hattındaki sakatlıkların hem de orta sahadaki dinamonun eksikliğiyle hem seriden hem de Süper Lig’de zirvedeki yerinden oldu.

Ancak Brezilyalı orta saha geri döndü. Takımın hem savunma hem hücum aksiyonlarında son derece büyük öneme sahip oyuncu, sezonun en zorlu deplasmanlarından biri olan Adana Demirspor maçı öncesi idmanlara başladı. Oyuncunun maçta süre alıp almayacağı belirsizliğini koruyor. Fred’in en kötü ihtimalle kadroda olması ve hazır olup ihtiyaç duyulması halinde oyuna girmesi muhtemel. Geçtiğimiz yaz transfer döneminde Manchester United’dan transfer edilen oyuncu için 9.74 milyon euro ödenmişti. Fred çıktığı 14 maçta 1045 dakika sahada kalmış ve 5 asist yapmıştı.

Aslan ve Kartal’dan sonra Kanarya da Avrupa’da kayıp…