Fenerbahçe'nin Kayserispor'u deplasmanda 4-3 yendiği maçın duraklama anlarında hakem Zorbay Küçük sarı-lacivertli takımın yıldız oyuncusu Fred'e direkt kırmızı kart gösterdi. Tartışılan kararla alakalı hakem raporu ortaya çıktı.

Süper Lig’de haftaya lider giren Fenerbahçe zorlu Kayserispor deplasmanından 4-3’lük kritik galibiyetle dönmeyi başardı. Kanarya bu sonuçla 17. hafta maçlarını lider kapatmayı başardı. Galatasaray derbisi öncesini kayıpsız atlatan Kanarya son dakikalarda iki futbolcusunu kırmızı karta kurban verdi.

Hakem Zorbay Küçük 90+8. dakikada Mert Hakan Yandaş’ın rakibine faul yaptığı kararı verdi. Karara katılmayan Fenerbahçeli futbolculardan Mert Hakan ve Fred hakeme itiraz etti. İki futbolcu da sarı kart gördü. O anların devamında hakem Zorbay Küçük, Fred’e bir anda direkt kırmızı kart çıkardı.

Fenerbahçe maçı kazandı, Fred’i kaybetti

Olayın ardından yoğun itiraz eden Fenerbahçeli futbolcuların serzenişi sonuç vermedi. Küçük, Fred’i küfrettiği gerekçesiyle direkt olarak oyundan attı. Fred kariyerinde ilk defa direkt kırmızı kart gördü. Bu rapora göre Brezilyalı en az iki maç ceza alacak.

Zorbay Küçük maç sonu raporuna Fred’in “Why are you giving faul? F*cking stupid referee (Neden faul veriyorsun? Kahrolası aptal hakem)” dediğini yazdı. Brezilyalı futbolcunun ise Fenerbahçeli yetkililere kırmızı kart gördüğü pozisyonla ilgili olarak sadece “This is stupid faul (Bu aptalca faul)” dediğini aktardı. Fenerbahçe Kulübü de PFDK cezayı açıkladıktan sonra detaylı bir itirazla Tahkim Kurulu’nun kapısını çalacak. Sarı-lacivertliler dudak okuma uzmanının raporunu soracak ve VAR kayıtlarının açıklanmasını isteyecek.

Fred maçtan sonra teknik heyet ve arkadaşlarına hakem veya herhangi birine küfretmediğini söyledi. Fenerbahçe önümüzdeki pazar akşamı Galatasaray’la Kadıköy’de karşılaşacak.

Fenerbahçe’den derbiye özel tarife

Fred şayet dört maç ve üstü ceza almazsa 29 Aralık tarihinde oynanacak Süper Kupa maçındaysa sahada yer alabilecek. Futbol Disiplin Talimatı’nın 92. maddesinin 6. ve 7. Fıkra hükümlerine göre dört maç ve üstü ceza alan oyuncular ulusal organizasyonlardaki bütün maçlardan ihraç ediliyor.