Libya'ya maç yapmaya giden Nijerya milli takımı çok uzak bir havaalanına indirildi, 15 saatten uzun süre mahsur kaldı, sonunda da maçı oynamadan ülkesine geri döndü. Krizi Fenerbahçeli Osayi Samuel duyurdu, Galatasaraylı Oshimen ona destek verdi.

Nijerya Milli Takımı Afrika Uluslar Kupası Elemeleri’nde yarın saat 22.00’de oynayacağı maç için Libya’ya gitti. Ancak futbolcuları taşıyan uçağın şehir merkezine yakın Bingazi Havaalanı’na gelmesine izin verilmedi. Futbolcuları taşıyan uçak sadece haç döneminde kullanılan 330 kilometre uzaklıktaki Ibrık Havalimanı’na yönlendirildi. Ancak burada da futbolcular zorlu saatler geçirdi. Yiyecek ve içecek bulunmayan havalimanında Nijeryalı futbolcular saatlerce beklemek zorunda kaldı.

Fenerbahçe’nin Nijeryalı futbolcusu Bright-Osayi Samuel, Snapchat hesabından dikkat çeken bir paylaşım yaptı. Futbolcu Nijerya Milli Takımı ile birlikte Libya Havalimanı’nda 15 saattir mahsur olduğunu duyurdu. Oldukça zor anlar yaşadığını paylaşan 26 yaşındaki futbolcunun yaptığı paylaşım şöyle: “15 saattir hiçbir sağlık ve güvenlik garantisi olmadan rastgele bir Libya havaalanında mahsurum…”

Nijeryalı futbolcular ülkelerine dönme kararı aldı

Bayer Leverkusen forması giyen forvet oyuncusu Vitor Boniface de sosyal medyasından ilk önce “Lütfen büyükannemi aramama yardım edin, torunu iyi durumda” paylaşımı yaptı.

Nijerya Futbol Federasyonu uygulamanın oyuncuların moralini bozmak için kasıtlı yapıldığını iddia etti ve futbolcular için ‘rehine’ benzetmesi yaptı. Federasyon oyunculara sağlık sebepleri nedeniyle Libya maçına çıkmamayı tavsiye etti.

Ibrık Havalimanı yetkililerinden Celal Muheşhiş de basına yaptığı açıklamada, Nijerya Milli Takımı’nın Libya’da maç oynamayı reddettiğini duyurdu. Nijerya Milli Takımı’nın hala Ibrık Havalimanında olduğunu aktaran Muheşhiş Nijeryalı oyuncuların ülkelerine dönme kararı aldığını belirtti.

Fenerbahçe Sportif Direktörü Mario Branco havaalanında sınırlı internet olmasına rağmen Osayi-Samuel’le bir görüşme yaptı. Sarı lacivertliler sağ bekin durumunu yakından takip ediyor.

Libyalı futbolcular dört gün önce Nijerya’da havaalanında bekletilmişti.

Libya: Dört gün önce yapılanlara karşılık verdik

Libya basınında çıkan haberlerde futbolcuların Nijerya’da oynadığı maç öncesinde aynı muameleyi gördüğü ve mütekabiliyet gereği Nijeryalı oyuncuların maçın oynanacağı Bingazi kentine 330 kilometre uzaklıktaki Ibrık Havalimanı’na indirildiği yazıldı.

Libya Milli Takımı Nijerya’da maçın oynanacağı şehirden 200 kilometre uzaktaki bir havaalanına yönlendirilmiş ve futbolcular burada uzun süre bekletilmişti.

Victor Oshimen yapılan uygulamaya tepki gösterdi.

Oshimen: Sporun ruhuna aykırı

Bu gelişmelerin ardından sakatlığından dolayı milli takımda yer alamayan Galatasaray’ın golcüsü Victor Osimhen de sosyal medya hesabından yaşanan durumu ağır şekilde eleştirdi. Osimhen şunları söyledi: “Kardeşlerimin ve antrenörlerimin Libya havaalanında karşılaştığı haksız muamele beni hayal kırıklığına uğrattı. Bu tarz eylemler sporun ruhuna aykırıdır. Desteğim takımımla birlikte. Bu engellere rağmen güçlü kalacaklarını biliyorum. Takım arkadaşlarım Libya’daki havaalanında mahsur kaldığı için CAF ve diğer futbol organlarını müdahale etmeye çağırıyorum. Bu gereksiz ve insanlık dışı. Her zamankinden daha güçlü birlikte duruyoruz.”

Derbinin kusursuzu Fenerbahçe

Nijerya kafilesi evine döndü

Olayların ardından William Trost Ekong “Sosyal medyanın gücü. Görünüşe göre biz konuşurken uçağımıza yakıt ikmali yapılıyor ve kısa süre içinde Nijerya’ya doğru yola çıkacağız. Herkesin desteği için teşekkürler. Tekrar ediyorum, bir maç için gelen bir konuk ülkeye asla bu şekilde davranmayız. Hatalar olur, gecikmeler olur ama asla bilerek değil” açıklamasını yayınladı. Saatler sonraysa İtalyan medyasının haberine göre Nijerya Milli Takım kafilesi korku dolu saatlerin ardından ülkesine ulaştı.