MLS'de devrim gibi gelişme... Inter Miami'nin yıldızı Lionel Messi'nin her hareketi göğsüne takılan bir kamerayla anbean şifresiz olarak Tiktok'tan yayınlanacak.

Major League Soccer (MLS) takımı Inter Miami’nin dünyaca ünlü Arjantinli yıldızı Lionel Messi dünyada yeni bir akımı başlatıyor. MLS’in yaptığı açıklamaya göre, futbolda bir ilk olarak, Messi’nin tüm maçlarında göğsüne bir kamera takacak. Taraftarlar Arjantinli futbolcunun sahadaki hareketlerini TikTok’tan canlı olarak takip edebilecek.

Sosyal medyada bazı taraftarlar tarafından ‘Messi Cam’ olarak da adlandırılan ‘Player Spotlight’ yayını, her Inter Miami maçının başlama saatinden beş dakika önce yayına girecek. Hem MLS hem de Inter Miami’nin TikTok kanallarından izlenebilecek. Bu hamle, ilk kez bir futbol maçının sosyal medya platformunda tek bir oyuncuya odaklanılarak canlı yayınlanması anlamına geliyor.

MLS, 2023’te 37 yaşındaki Messi’nin sahadaki hareketlerine odaklanan bir kamera kullanmıştı. Ancak bu kez farklı olarak izleyiciler Messi’nin maç sırasında gördüklerini sanki onunla birlikte sahadaymış gibi görebilecekler. MLS play-off’ta 25 Ekim’i 26 Ekim’e bağlayan 03.30’da play-off’taki ilk maçını yapacak. Messi’nin takımının rakibi henüz belli olmadı. Inter Miami MLS’in normal sezonunu puan rekoru kırarak lider tamamlamıştı.

Türk spor tarihinin en değerli sporcusu artık o: Alperen Şengün’e 185 milyon dolar