Beşiktaş'ın deneyimli savunma oyuncusu Gabriel Paulista basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Paulista Süper Lig'de çekindiği bir oyuncu olmadığını belirtti.

Geçen sezon ligde istediği başarıyı elde edemeyen Beşiktaş bu yaz transferde gaza bastı. 2023 yazında Ahmet Nur Çebi yönetiminin yaptığı hataları yapmak istemeyen Hasan Arat yönetimi katkı verme ihtimali yüksek isimlere gitti. Bu isimlerden biri Gabriel Paulista oldu. Atletico Madrid’den ayrılan oyuncu Beşiktaş’a imza attı. Önemli isim gelir gelmez farkını hissettirdi.

Geçen sezon savunmada büyük sıkıntılar yaşayan takım Paulista’nın yanına Augsburg’tan Felix Uduokhai’yi de ekledi. Bu iki oyuncuyu stoper tandemine monte eden siyah-beyazlılar 2024-25 yolculuğuna bu şekilde çıktı. Paulista basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Oyuncu tecrübesini takıma gelir gelmez yansıtabildiği için mutlu olduğunu söyleyerek sözlerine başladı. Beşiktaş kariyerine Süper Kupa zaferiyle başlayan Paulista Süper Lig’le alakalı “Oynadığım liglerden tabii ki daha farklı. Zorlu ve rekabetçi bir lig. Deplasman maçlarının zor olacağını tahmin ediyorum, zor maç da oynadık. Ama bizim takımımız da iyi, tecrübeli oyunculara sahip. İyi başlangıcımızı sürdüreceğimizden eminim. Daha da iyiye gideceğini biliyorum” dedi.

Milli aranın kendilerine iyi geldiğini belirten deneyimli isim Trabzonspor maçı için “Trabzonspor maçı çok zor bir maç olacak. Her zaman zor olacak bir deplasman. Bu açıdan biraz farklı olacak ama biz yüzde yüzümüzü bu maça verdik. Milli araya kadar ilk etabı çok iyi geçirdik ve şu anda buna ikinci etap olarak bakabiliriz. Aynı şekilde geçirmek için yüzde yüz hazırlandığımızı ve odaklandığımızı söyleyebilirim” dedi.

Beşiktaş iki maçın ertelenmesi için federasyona başvurdu

Süper Lig’de bu sezon Victor Osimhen, Mauro Icardi, Youssef En Nesyri ve Edin Dzeko gibi önemli forvetler mücadele edecek. Paulista konuyla ilgili “Süper Lig’de iyi oyuncular vardı. Bu transfer döneminde de iyi oyuncular geldi. İyi forvetlerle mücadele etmek zorundayız. O şekilde onlarla mücadele etmem lazım. Zor maçlar olacak. Büyük takımlarda iyi oyuncular var. Onlarla yüzde yüz mücadele etmeliyiz. Çekindiğim bir oyuncu yok” diye konuştu. İyi bir başlangıç yaptıklarını ifade eden Paulista “Gerçekten iyi başladık. Beşiktaş çok iyi oyunculara sahip. Bu tarz araların ritim düşüreceğini sanmıyorum. İyi başladık, bunu sürdürmek zorundayız. Kupa, başarı kazanmak için yetinmemek gerekiyor. Bu şekilde devam etmeliyiz. Az hata yapan bir takımız, daha az hata yapacağız. Kolay kazanan takım hüviyetini kazandık. Böyle devam etmek zorundayız ve edeceğiz” dedi.

Oyuncu sözlerine “Her ligin karakteristiği, oyun anlayışı, hakem yönetimi farklı oluyor. Brezilya, İspanya, İngiltere’de oynadım. Bu ligleri kıyaslayacak tecrübeye sahip oldum. İngiltere’de hakemler daha az oyunu durduruyor. İspanya’da daha çok müdahale ediyorlar. Türkiye, bu açından İspanya’ya benziyor. Hakemlerin kararlarına saygı duymalıyız. Onlar da işini yapıyor. Gözlemim bu yönde. Oyun çok fazla duruyor. Biz işimizi yapmak zorundayız. Herkes birbirine saygı duymak zorunda. Umarım iyi bir şekilde bu sezonu sürdüreceğiz. Her maçın zor olduğunu, her takımın iyi olduğunu söyleyebilirim. Bir takım özelinde konuşmak doğru olmaz. Her takım rekabetçi oynuyor. Örneğin Ajax ile deplasmanda oynamak zordur. Orada Valencia ile iyi bir maç çıkarmıştık. Athletic Bilbao sürekli karşısında oynadığım bir takım. Fiziksel ve teknik olarak iyi bir takım. Diğer rakipler de iyi oyunculara sahip. Ama biz kendi işimize bakacağız. Başarıyı herkes ister, Avrupa Ligi’ni kazanmak müthiş bir başarı olur ama biz adım adım bakıyoruz. Sonrasında da gideceğimiz yere kadar gitmek istiyoruz” diyerek devam etti.

Gabriel yoğun fikstürle alakalı olarak da “Çok fazla seyahat olacak. Az dinlenme fırsatı olacak. Fakat bunlar futbolun içinde var. Buna adapte olmak zorundayız. Kolay olacağını kimse söylemiyor. Ama oynayacağız bu maçları, zorlu olacağının bilinceyiz. Gücümüzü göstermek zorundayız. Bütün maçlarda en iyisini göstermek istiyoruz. Gidebildiğimiz en iyi yere kadar gitmek istiyoruz bütün kulvarlarda” dedi.

Sevgi ile nefret arasındaki çizgi… Beşiktaş taraftarı Aboubakar’ı unutamaz ki!