Galatasaray uzun süredir üzerine uğraş verdiği sağ bek transferinde sonuca ulaştı. Kopenhag, Elias Jelert'in satışı için Galatasaray'la anlaştığını açıkladı. Sarı-kırmızılılar ayrıca hazırlık maçında Lecce'yi 2-1 yenerken Icardi'de ilk kez süre aldı.

Galatasaray’da geride kalan sezonun devre arasında Sacha Boey’in Bayern Münih’e satışı ve yerine alınan Serge Aurier’nin istenilen performansı verememesi sonrası uzun süredir devam eden sağ bek arayışı nihayet sonuca erdi. Danimarka temsilcisi Kopenhag, Elias Jelert’in satışı için Galatasaray’la anlaştığını duyurdu.

Guela Doue transferini bitirme aşamasına getiren Galatasaray o dönemde Jelert’le yaptığı ön protokolü bozmuştu. Doue’yle imza aşamasında çıkan pürüz sonrası sarı-kırmızılılar yeniden Jelert için Danimarka temsilcisinin kapısını çaldı. Kopenhag kulübünden yapılan açıklamada, Elias Jelert’in transferi için Galatasaray’dan yeni bir teklif alındığını ve bu teklifin de kabul edildiği belirtildi. 9 milyon Euro artı 2 milyon euro bonusla birlikte dört yıllık anlaşma sağlandığı öne sürülen 21 yaşındaki Elias Jelert 14:45’te İstanbul’a gelecek ve ardından resmi imzayı atacak.

Cim-bom hazırlık maçında Lecce’yi 2-1 mağlup etti

Galatasaray, Lecce’yi 2-1’le geçti.

Yeni sezon öncesi hazırlıklarına Avusturya’da devam eden Galatasaray, 4’üncü hazırlık karşılaşmasında İtalya Serie A ekibi Lecce ile karşı karşıya geldi. Avusturya ekibi LASK Linz’in maçlarını oynadığı Raiffeisen Arena’da başlayan mücadeleye Galatasaray; Muslera, Dubois, Metehan Baltacı, Nelsson, Köhn, Torreira, Kerem Demirbay, Ziyech, Mertens, Zaha ve Batshuayi 11’i ile çıktı.

Karşılaşmaya hızlı başlayan taraf Galatasaray oldu ve henüz 10’uncu dakikada ön alan baskısıyla topu kapan Ziyech topla birlikte kat ederek ceza sahası içerisine girdi. Faslı oyuncunun şutunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu ve sarı-kırmızılılar 1-0 öne geçti. Golden sonra da baskısını arttıran Galatasaray maçın 40’ıncı dakikasına girilirken farkı ikiye çıkardı. Hızlı hücumda soldan ceza sahası içerisine kadar giren Zaha’nın rakiplerini geçtikten sonraki şutunda top filelerle buluştu ve skor 2-0’a geldi. İlk yarı bu skorla sona erdi.

İkinci yarıya kalede Günay Güvenç ile başlayan teknik direktör Okan Buruk, 64’üncü dakikada Mauro Icardi, Berkan Kutlu ve Yusuf Demir’i, 83’üncü dakikada ise Sergio Oliveira, Halil Dervişoğlu, Eyüp Aydın, Ali Yeşilyurt, Efe Akman ile Gökdeniz Gürpüz’ü sahaya sürdü. Lecce 85’te Kialonda Gaspar’ın ayağından bulduğu golle farkı bire indirdi. Kalan sürede iki takım da skoru değiştiremeyince Galatasaray sahadan 2-1 galip ayrıldı.

Sezon öncesi ilk hazırlık maçında LASK’a 3-2 mağlup olan Galatasaray, ikinci maçında ise Almanya 2. Futbol Ligi temsilcisi Fortuna Düsseldorf’a 5-2 yenilmişti. Sarı-kırmızılılar, üçüncü karşılaşmasında Slovakya’nın Trencin takımını 4-1 mağlup etmişti.

Icardi bu sezon ilk kez forma giydi

Icardi oyuna girdikten sonra kaptanlık pazubandını da devraldı.

Galatasaray’ın Arjantinli golcüsü Mauro Icardi, Lecce maçıyla birlikte sarı-kırmızılı formasına kavuştu. Avusturya’da ilk kamp döneminde takımla birlikte çalışan Galatasaray’ın golcüsü Icardi, teknik direktör Okan Buruk’un tercihiyle hazırlık maçlarında forma giymemişti. Mauro Icardi oldukça zayıf ve fit görüntüsüyle dikkat çekti. Buruk, Lecce karşısında Icardi’yi Batshuayi’nin yanına oyuna sokup 4-4-2 dizilişini denedi.

Süper Lig’de ilk iki haftanın programı açıklandı: Açılışı son şampiyon Galatasaray yapacak