Galatasaray İstanbul'da düzenlenen 2024 Kadınlar Voleybol Balkan Kupası'nın ilk maçında Bosna Hersek ekibi Zok Igman'ı toplam 29 sayı vererek 3-0 yendi.

Galatasaray İstanbul’da düzenlenen 2024 Kadınlar Voleybol Balkan Kupası’nın ilk maçında Bosna Hersek ekibi Zok Igman’la karşılaştı. Burhan Felek Voleybol Salonu’nda oynanan mücadelede Galatasaray Daikin, Britt Bongaerts, Alexia Carutasu, Ann Kalandadze, İlkin Aydın, Yasemin Güveli, Ayçin Akyol ve libero Eylül Akarçeşme altılsıyla maça başladı. Rakibi karşısında çok üstün bir oyun sergileyen sarı kırmızılılar 25-6, 25-7 ve 25-16’lık setlerle rakibine toplam 29 sayı vererek maçtan 3-0 galip ayrıldı. Maçın en skorer ismi ise 12 sayı ile Galatasaray’dan Alexia Carutasu oldu.

Galatasaray kaptanı İlkin Aydın maç sonu üçlü çektirdikten sonra tüm takımın imzaladığı formalardan birini salondaki taraflardan birine verdi. İlkin Aydın maçtan sonra “Taraftarlar zaten her zaman yanımdaydı, küçüklüğümden bugüne kadar. Onlara her zaman teşekkürlerim sonsuz. Bu takımın kaptanı olarak burada olduğum için çok onurlu ve mutluyum. Daha ne isteyebilirim ki” dedi.
Organizasyonda günün diğer maçında Yunan temsilcisi PAOK Kosova takımı KV Drita’yı 3-0 mağlup etti. Galatasaray turnuvadaki diğer maçında 11 Eylül’de 19.00’da KV Drita ile karşılaşacak. Balkan Kupası’nı şampiyon tamamlayan takım CEV Challenge Kupası’na katılma hakkı elde edecek.

 

Portekiz’de ana gündem Kerem Aktürkoğlu