Süper Lig’de 6. haftanın en dikkat çekici maçlarından birinde Galatasaray, Çağdaş Atan yönetimindeki Başakşehir’e konuk olacak. Maç 20.00’de başlayacak.

Süper Lig’de 6. hafta heyecanı bugün fazlasıyla çekişmeli olması beklenen bir maça sahne olacak. Son şampiyon Galatasaray, hafta içinde oynadığı Kopenhag maçı sonrası Süper Lig’deki ilk sınavına Başakşehir deplasmanında çıkacak. Çağdaş Atan yönetiminde oynadığı ilk maçtan geçtiğimiz hafta İstanbulspor’u yenerek galip ayrılan Başakşehir de güçlü rakibine karşı kazanarak galibiyet serisine başlama peşinde olacak.

Bu akşam saat 20.00’de başlayacak mücadeleye Fatih Terim Stadyumu ev sahipliği yapacak. Haftanın en önemli maçlarından biri olarak gösterilen mücadelede Kadir Sağlam düdük çalacak.

Kopenhag maçına dış basından ilgi: ‘Galatasaray etkileyici geri dönüş yaptı’

Galatasaray ve Başakşehir, Transfermarkt verilerine göre bundan önce 32 maçta karşı karşıya geldiler. Bu maçlarda 15 kez gülen Galatasaray olurken 8 maç berabere bitti ve Başakşehir 9 kez galip geldi. Bu maçlarda Galatasaray 55, Başakşehir 41 gol attı. Fatih Terim Stadyumu’nun ev sahipliği yaptığı son maç tarihi bir skora sahne olmuştu. Galatasaray Dünya Kupası arası öncesi oynanan son karşılaşmada rakibini 7-0 mağlup etmişti. Bu karşılaşma sezonun dönüm noktalarından biri oldu. Aynı günün önceki saatlerinde sahasında Giresunspor’a kaybeden Fenerbahçe Dünya Kupası’ndan iyi dönemedi ve dönüşte liderliği ele geçiren Galatasaray şampiyonluğa yürüdü. İki takım arasında oynanan son karşılaşmayı ise Galatasaray evinde 1-0 kazanmıştı.

Hafta içi Kopenhag sınavını veren Galatasaray’da Sabah’ın haberine göre en az 2 oyuncunun dinlendirilmesi bekleniyor. Sol bekteki Angelino yerine Kazımcan Karataş’ın geçmesi beklenirken deneyimli oyuncu Dries Mertens’in de kulübede olması olası.

Kopenhag’ın ayıbı: Kaleci Grabara, Galatasaray seyircisine hakaret etti

Galatasaray bu sezon şu ana dek oynadığı 4 maçta 3 galibiyet ve 1 beraberlik aldı. Ligin ilk haftasında Kayserispor’la berabere kalan sarı-kırmızılılar sonrasında oynadığı 3 maçı da kazanmış son olarak da evinde Samsunspor’u 4-2 yenmişti. Okan Buruk, bu maçla beraber 2019-20 sezonunda şampiyonluğa ulaştığı eski takımıyla bir kez daha karşı karşıya gelecek.

Başakşehir ise lige en kötü başlayan takımlardan biriydi. İlk 3 maçtan puan çıkaramayan takımda Emre Belözoğlu ile yollar ayrıldı. Takımın başına Kayserispor’la yollarını ayıran Çağdaş Atan getirildi. Transfer sezonun son günlerini hareketli geçiren takım, ligdeki ilk galibiyetine geçtiğimiz hafta sonu İstanbulspor karşısında imza attı.