Galatasaray Genel Sekreteri Eray Yazgan açıklamalarda bulundu. Sportif A.Ş'deki görev dağılımını açıklayan Yazgan Fenerbahçe yönetimine de kinayeli yollarla tavsiyelerde bulundu.

Süper Lig’de ikinci haftasında Konyaspor’la karşılaşacak Galatasaray’da kafile yola çıktı. Sakatlığı bulunan Davinson Sanchez’in yanı sıra Wilfried Zaha ve Sergio Oliveira’nın da yer almadığı bir ekiple giden sarı-kırmızılılarda genel sekreter Eray Yazgan açıklamalarda İstanbul Havalimanı’nda açıklama yaptı.

Fenerbahçe’nin kendileri hakkında sosyal medya üzerinden algı çalışması yaptığını ileri süren Yazgan, Jose Mourinho’nun açıklamaları için “Icardi’nin direkt ona cevap verdiğini düşünmüyorum. Bir soru üzerine kendi hissiyatını paylaşmıştır. Diğer taraftan geçen seneyi stadımızda çirkin bir provokasyonla tamamlamışlardı. Bu sürede özellikle sosyal medyadaki trolleri vasıtasıyla birtakım çalışmalar başlattılar. Akabinde yine içlerindeki birtakım isimler ciddi algılar üzerine oynuyorlar” dedi.

Rakiplerinin başarıya kolay yoldan ulaşmak için böyle davrandığını iddia eden Yazgan şöyle devam etti: “Ancak kimsenin unutmaması gereken bir şey var. Başarı emektir ve her zaman da öyle olacaktır. Geçen sene de öyleydi, bundan sonra da öyle olacak. Geçen sene çıkardıkları yangınlara su yerine odun atmayı tercih etmişlerdi. Benim onlara tavsiyem bu alışkanlıklarından vazgeçmeleri, bunları bırakmaları. Gerçekten başarıya ulaşmak istiyorlarsa bizi izlesinler. Belki izleyerek bir şeyler öğrenebilirler. Konya’ya giderken Mevlana’dan bahsetmeden geçmek olmaz. Diyor ki Mevlana, ‘Ne kadar gayret göstersen, ne kadar iltifat etsen, ne yaparsan yap ne teraziyi ne de aynayı yanıltamazsın.’ Biz Galatasaray’ız, aynaya bakarız. Yani önce kendimize bakarız sonra da zirveye oynarız. Herkese de tavsiyem önce aynaya bakmaları, sonra bizim gibi zirveye oynamaya gayret etmeleri.”

Yazgan 12 olan Sportif A.Ş yönetim üye sayısını 16’ya çıkaracaklarını ve SPK’nın kararını beklediklerini de vurgulayarak şunları kaydetti:
“Bu koca yapıları daha az ekiplerle yönetmek kolay değil. Bu süreç devam ediyor. Bu süreç devam ederken SPK’den gelecek yoruma saygılıyız ama biz bu süreçte resmi olarak olmasa da fiili olarak geçmiş hafta yaptığımız yönetim kurulunda bir görev dağılımı yaptık. Kim ne işle uğraşacak bunların çalışmasını yaptık. Niyazi Yelkencioğlu kulüp tarafında sponsorluklardan sorumlu. Onu sponsorluklardan sorumlu koordinatör yönetici gibi konumlandırdık. Muhtemelen Sportif AŞ yönetim kurulumuzda olacak. Dikran Gülmezgil finans ve nakit akışlarından sorumlu olarak çalışacak. A takımdan sorumlu başkanvekili İbrahim Hatipoğlu, altyapı ve tesislerden sorumlu Maruf Güneş, kulüpteki 2. başkanımızı UEFA, TFF ve Kulüpler Birliğinden sorumlu başkan vekili olarak atadık. Abdullah Kavukçu’yu da mağazacılıktan ve yeni işlerle ilgili işbirlikleriyle alakalı başkan vekili olarak atadık. Onlar, mevcut yönetim içerisinden yeterli olmazsa tüm Galatasaraylılardan altlarına bir ekip kuracaklar ve gaza basıp devam edecekler. Bu resmi görevlendirme değil, resmi olan SPK onayı ve genel kurul sonrası olacak ama bizim kaybedecek daha fazla vaktimiz olmadığı için fiili olarak böyle bir karar aldık ve çalışmalarımıza devam edeceğiz.”

Galatasaray Divan Kurulu’nda olay iddia: ’18 Galatasaraylı soruşturmaya çağrıldı’