Galatasaray, Leo Dubios'yla sezon sonuna kadar devam eden kontratın karşılıklı olarak anlaşarak sona erdirildiğini açıkladı. Fransız futbolcunun bir gün önce kamp kadrosuna alınıp Adana'ya götürülmüşken bu hamlenin yapılması dikkat çekti.

Galatasaray’da Fransız sağ bek Leo Dubois’yla yollar ayrıldı. Sarı-kırmızılılardan sözleşme feshi kamuoyuna şu sözlerle açıklandı: “Profesyonel futbolcumuz Leo Michel Joseph Claude Dubois ile şirketimiz arasındaki sözleşme karşılıklı olarak sona erdirilmiştir.”

Cim-bom’un Adana Demirspor’la deplasmanda karşılaşacağı maç günü yaşanan bu gelişmede ilginç bir detay dikkat çekti. Dubois, Galatasaray’ın kamp kadrosuna dahil edip Adana’ya götürdüğü isimlerden biriydi. Fransız oyuncunun sözleşmesi böylelikle Dubois Adana’dayken gerçekleşmiş oldu.

2022 yazında Olimpik Lyon’dan 2.5 milyon euro bonservis bedeliyle transfer edilen Dubois o dönem gözden çıkarılıp kadro dışı bırakılan Sacha Boey’in yerine ilk 11’de oynaması için kadroya katılmıştı. Sezon öncesi kampının son maçında sakatlanan Dubois’nın Süper Lig’in ilk maçlarını kaçıracağının anlaşılmasının ardından Sacha Boey yeniden A takım kadrosuna dahil edilmiş, bu fırsatı iyi değerlendiren Boey formasını bir daha Dubois’ya vermemek üzere almıştı. Yeni takımındaki ilk sezonunda çoğunlukla sol bekle değerlendirilen Dubois bir sonraki sezonun başında yabancı sınırı nedeniyle transferin son günü Başakşehir’e kiralanmıştı.

Başakşehir formasıyla kiralık geçen sezonunda 31 Süper Lig maçına çıkıp bir gol atan Dubois bu sevinci de Galatasaray’a karşı yaşadı. Fransız oyuncu aynı zamanda Çağdaş Atan yönetiminde geçen sezonu yedi asistle tamamladı. Kira dönüşü Galatasaray’a yeniden katılan Dubois ülkesi Fransa basınına özellikle Erden Timur aleyhinde verdiği demeçlerle dikkat çekmişti. Sarı-kırmızılıların bu sezon çıktığı iki Süper Lig maçına da ilk 11’de başlayan 29 yaşındaki oyuncunun sözleşmesi Adana’dayken feshedildi.

Sözleşmesi feshedilen Dubois yeni açılan Çukurova Uluslararası Havalimanı’ndan bindiği tarifeli uçakla İstanbul’a döndü.

Leo Dubois’dan Erden Timur’a yönelik olay yaratacak sözler