Galatasaray Mali Olağan Genel Kurulu, geçen yılın aksine sakin bir ortamda yapıldı. Başkan Dursun Özbek, isim vermeden Fenerbahçe ile PFDK'ya yüklenirken Erden Timur Zaniolo ve Hakim Ziyech transferleri hakkında konuştu. Sarı kırmızılılarda üyelik giriş ücretine zam yapıldı.

Geçen yıl bugünlerde yapılan Galatasaray Mali Olağan Genel Kurulu’nda çok gergin bir ortam vardı. Burak Elmas ibra edilmeyince başkanlığı bıraktı. Böylece Dursun Özbek’in ikinci Galatasaray başkanlığına giden süreç başladı.
Bu yılki kurulsa son derece sakindi. Geçen yıl neredeyse kavga edecek sarı kırmızılı üyeler, hem futbolda gelen başarıdan hem de Florya, Kemerburgaz gibi projelerde yaşanan gelişmelerden memnundu. Bu da hem eski başkan Burak Elmas hem de Dursun Özbek dönemleri mali ve idari yönden ibra edildi.

Toplantı geçen yılın aksine sakin bir ortamda yapıldı.

Özbek: Mayıslar bizimdir

Toplantıda konuşan Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Türkiye Futbol Federasyonu’na çağrıda bulundu Özbek, “TFF’ye tavsiyem şu; bizim doğruları söylememizden korkmayın kardeşim çünkü doğru ve adaletli olan her zaman kazanır. Türk futboluna herkes için adaleti doğruları söyleyerek getireceğiz” dedi. Özbek, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılında şampiyon olacaklırını iddia ederek şöyle konuştu: “Galatasaray’ı tanıyan herkes bilir ki, mayıs ayları bizimdir. Çok dikkatli olmamız konular var. Kulübümüz ve futbol takımının başarılı gidişatı bazılarının tadını kaçırmış durumda. Görüyoruz ki, her şeyi planlamışlar. Ama geçen sene ligi 13. sırada bitiren takımın bu sene bu başarıyı elde edebileceğini hesaplamamışlar. Çok doluyum, çok şey söylemek istiyorum ama akşam önemli bir rakiple milli maç oynayacağız. Dolayısıyla şu an için sessiz kalacağım ama PFDK’nın verdiği, veremediği cezalarla ilgili kısa zamanda konuşacağım.”

Burak Elmas: Florya projesinden dolayı mutluyum

Eski Galatasaray Kulübü Başkanı Burak Elmas ise, görev sürelerinde kulübün borçluluk oranını son yılların en düşük seviyesine getirmeyi başardıklarını söyledi.Elmas, Florya porojesinin Galatasaray’a kazandırılmasının yönetimlerde devamlılığın güzel bir örneği olduğunu belirterek “Sayın Özbek ve ekibinin, Galatasaray tarihin en önemli projelerinden olan bu projeyi sonuçlandırmasından dolayı çok mutluyum” diye konuştu.

Erden Timur, Zaniolo transferi hakkında konuştu.

Erden Timur: 30 milyon Euro’luk oyuncuyu 15 milyon Euro’ya aldık

Galatasaray Sportif AŞ Başkanvekili Erden Timur da transferlerle ilgili konuştu. Timur şunları söyledi: “Nicolo Zaniolo, biz almadan 6 gün önce 29+4 milyon Euro’ya satılmıştı. Transfer bozuldu. Biz 5 yıl vadeyle yarı fiyatına, 15 milyon Euro’ya aldık. Zaniolo’nun sözleşmesi seneye bitecekti, takımıyla kavgalı ayrıldı. Bu yüzden 30 milyon euro’luk oyuncuyu 15 milyon Euro’ya aldık. Transferin son gününde travmatik bir şey oluyor. Oyuncu kulübe, kulüp oyuncuya küsüyor. 2 tane oyuncu bulduk. Bir tanesi kulübünde kaldı. 3 dakika farkla kulübü… PSG’ye vereceklerdi, yetiştiremediler.. Bu Hakim Ziyech’ti. Chelsea, 3 dakika ile yetiştiremedi, kaldı. Diğeri de Zaniolo’ydu.”

Galatasaray’ın eski teknik direktörü emekli oldu! Parkta torunlarıyla oynayacak

Üyelik ücretleri zamlandı

Galatasaray Olağan Mali Kongre’de üyelik ücretine zam geldi. Yeni üyelik ücretleri şöyle: A Grubu: 3.000 TL (GS Lisesi mezunları); B Grubu: 6.500 TL (Galatasaray’da en az 5 sene forma giymiş sporcular); D Grubu: 12.500 TL (En az 5 yıllık üyelerin çocukları ve eşleri); E Grubu: 50.000 TL (A,B,C,D gruplarının dışında kalanlar.

Lale Orta-Galatasaray tartışması mahkemede bitecek