Galatasaray dünya futbolunda yaz transfer döneminin en şok edici imzasını atarak Victor Osimhen'i kadrosuna kattı. Bu transfer dünya basınında böyle yer buldu.

Galatasaray sadece kendi taraftarını şaşırtmadı. Avrupa futbolu bu kesti. 100 milyon euro ile dünyanın en değerli dördüncü santrforu olarak değer biçilen, kulübü Napoli’nin 130 milyon euro serbest kalma bedeli belirlediği Victor Osimhen Galatasaray’a imza attı. Kulübü yaz boyunca oyuncu için istediği teklifleri alamadı. Osimhen de bazı tekliflere olumsuz yanıt verince oyuncu kulüpte kaldı. Antonio Conte yönetiminde Romelu Lukaku’yu transfer eden ekip Osimhen’i Serie A kadrosuna yazmadı.

Böylelikle oyuncu ya altı ay boyunca futbol oynamayacaktı ya da transfer tahtası açık ülkelerden birine gönderilecekti. Kariyerini Suudi Arabistan’da sürdürmek istemeyen yıldız için kağıt üstündeki seçeneklerden biri Türkiye’ydi. Elbette İtalyan gazeteci Gianluca Di Marzio’nun öğleden sonra 16.00 sularında Napoli ve Galatasaray’ın anlaşma noktasında olduğu haberi gündeme bomba gibi düşmeden önce kimse o kağıt üstündeki ihtimalin gerçeğe dönüşeceğini düşünemezdi.

Galatasaray gece yarısı operasyonuyla oyuncu tarafıyla da anlaştı ve sabaha karşı 03.15’te Osimhen’i taşıyan uçak Türkiye’ye indi. Yüzlerce Galatasaray taraftarı Osimhen’i havaalanında karşıladı. Bu inanılması güç anlaşma elbette dünya basınında büyük yankı uyandırdı.

Süper Lig’de golcü geçidi: Serie A’nın kralları Türkiye’de buluştu

MaiseFutbol bu transferi Fenerbahçe’nin antrenörü Jose Mourinho’dan görerek “Mourinho’nun dikkatine: Galatasaray Victor Osimhen transferini doğruladı. Victor Osimhen geçen aylarda aralarında PSG, Real Madrid ve Chelsea’nin de bulunduğu birçok kulüple anılmıştı. Sonunda Türkiye liginden Galatasaray’ı tercih etti. Kulüp Nijeryalının maaşını ödeyecek. Orada Portekizli teknik direktör José Mourinho’nun sezon başından beri görev yaptığı, Galatasaray’ın İstanbul’daki en büyük rakibi Fenerbahçe ile karşılaşacak” dedi.

İngiliz gazetesi The Sun oyuncunun Galatasaray’a katılmasını Tottenham’dan gördü. Tottenham, Galatasaray’ın 7 Kasım akşamı UEFA Avrupa Ligi lig aşamasında ağırlayacağı takımlardan biriydi, gazete “Bu anlaşma Tottenham için de kötü haber anlamına geliyor zira önümüzdeki ay Galatasaray’la zorlu bir Avrupa Ligi karşılaşması oynayacaklar” dedi.

TikTok videosunun yarattığı kelebek etkisi Galatasaray’a yaradı

Oyuncunun ülkesinden Soccernet Nigeria ise haberi “Victor Osimhen sarı kırmızılı kulübün üst düzey bir forvete ihtiyacı olması ve Napoli’nin onu maaş bütçesinden çıkaramama çaresizliği nedeniyle Galatasaray’a transfer olma kararı aldı” diyerek duyurdu. Fransa’dan RMC Sport ise “Yaz transfer döneminin pembe dizilerinden biri. Hatta Avrupa’nın en çok ses getiren transferi… Galatasaray Osimhen’i kadrosuna katıyor” diyerek transferin ne kadar büyük anlam ifade ettiğini açıkladı.

Transfer haberini ilk olarak piyasaya süren ve hem İtalya, hem Türkiye’de tekrar adını duyuran gazeteci Gianluca Di Marzio “Galatasaray’ın yeni transferi Osimhen İstanbul’a geldi. Nijeryalı golcüyü kalabalık bir taraftar grubu karşıladı” diyerek haberi tekrar okuyucularına aktardı. Napoli’nin yerel kaynağı Spazio Napoli ise Mertens ve Osimhen’in yeniden buluşacak olmasına dikkat çekerek “Mertens, Osimhen ile yeniden buluşuyor” dedi.

İspanya’dan Marca “Bazen futbol transfer piyasasında bir anlaşmanın başarısı sadece belirli tesadüflere bağlıdır. Victor Osimhen’in Galatasaray’a transferi bunların hepsine sahip. Bu, her şeyin biraz olduğu bir yaz transfer dönemine son noktayı koyan ‘bomba’ olabilir” derken İtalya’dan Tutto Mercato “Nijeryalı forvet on binlerce taraftar tarafından karşılandı ve boynunda Türk kulübünün bayrağıyla menajeri de ona eşlik etti” dedi.

Dünyanın en değerli dördüncü santrforu Galatasaray’da: Victor Osimhen!