Galatasaray'ın bir önceki sezon öncesi kadrosuna kattığı Brezilyalı Tete Panathinaikos'a transfer oldu. Sarı-kırmızılı kulüp KAP'a yaptığı bildirimde bonservis bedelini 4.75 milyon euro olarak açıkladı.

2023 yaz transfer döneminde Shakthar’la olan sözleşmesini feshedip Galatasaray’a imza atan Tete’nin sarı-kırmızılı kulüpteki serüveni bir yıl sürdü. Brezilyalı oyuncu Yunan temsilcisi Panathinaikos’a transfer oldu.

Galatasaray bonservis bedeli ödemeden kadrosuna kattığı oyuncuyu 4.75 milyon euro bonservisle Atina’ya uğurladı. Tete, Shakthar’dan ayrılış sürecinde FIFA tarafından haksız bulunmuş ve 2.5 milyon euro ceza ödemeye mahkum edilmişti.

Galatasaray’a transferi öncesi adı Fenerbahçe’yle de anılan Tete için sarı-lacivertli kulüp bildirim yapmış, transferden vazgeçtiklerini şu sözlerle açıklamıştı:

“Futbolcu ve ekibi geçtiğimiz günlerde Türkiye ziyaretinde bulunmuşlardır. Bu ziyaret esnasında adı geçen oyuncu menajerleri tarafından kulübümüze önerilmiştir. Kulübümüz muhtemel transfer ihtimaline istinaden şartları sorgulamış ancak yapılan hukuki, finansal ve teknik değerlendirmeler sonucunda oyuncunun transferinin tarafımıza uygun olmadığı kanaatine varılmıştır.”

Tete, Panathinaikos tarafından resmi olarak UEFA kadrosuna lisanslandı. UEFA’nın bilgi ekranında Brezilyalı kanat oyuncusunun 10 numaralı formayı giyeceği görüldü.

Galatasaray aradığı sağ beki sonunda buldu