18 Yaş Altı Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda boy gösteren Türkiye, grup aşamasının son maçında Almanya’ya 74-67 mağlup oldu ve 2. sırayı aldı. Milliler, zeminin ıslaklığı nedeniyle son beş dakikasını protesto ettiği ilk Polonya maçını ve Hırvatistan karşılaşmasını kazanmıştı.

18 Yaş Altı Avrupa Basketbol Şampiyonası B Grubu mücadelesinde Türkiye ve Almanya karşı karşıya geldi. İlk iki maçından da galibiyetle ayrılan iki takımın mücadelesine Türkiye daha iyi başladı ve ilk çeyrek 20-14 bitti. İkinci çeyrekte büyük bir üstünlük kuran Almanlar ilk devreyi 40-33 önde tamamladılar. Almanya üçüncü çeyrekte farkı çift hanelere taşıdı ve son periyoda 58-47 önde girdi. Millilerin farkı kapama çabaları sonuç vermedi, maç 74-67 Almanya üstünlüğüyle bitti.

Almanya’da Christian Anderson 17 sayı attı. Millilerde Mehmet Efe Demirel 14 sayı ve 10 ribauntla double double yaptı ancak bu performans grup liderliği için yeterli olmadı. Türkiye turnuvanın son 16 aşamasında Litvanya ile eşleşti. Türkiye – Litvanya mücadelesi 26 Temmuz Çarşamba saat 14.00’te oynanacak.

Bursa’dan Chicago’ya… Onuralp Bitim NBA’de

Olaylı başladı mağlubiyetle bitti

Millilerin grup aşamasındaki üç günlük yolculuğu olaylı Polonya maçıyla başladı. Salonun zemini kaygan olduğu gerekçesiyle her iki takım da organizasyonu protesto etmek adına son 5 dakikayı oynamadı. Türkiye ve Polonya hücum etmedi ve iki takım da potaya topu atmadı. Maç esnasında Polonyalı genç sporcu Szumert, kaygan zeminde şanssız şekilde düşmüş ve ağır bir sakatlığın kıyısından dönmüştü. Karşılaşma Milli Takımımızın 78-63 üstünlüğüyle sonuçlanmıştı. Maçın ardından FIBA yetkilileri, organizasyon sorumluları hakkında soruşturma başlatıldığını ve böyle bir zeminde maç oynanmasına nasıl müsaade edildiğini anlamadıklarını belirttiler.

 

Maç sonrası iki takım birbirini böyle alkışladı.