Galatasaray UEFA Avrupa Ligi ilk hafta maçında evinde PAOK'u 3-1 yendi. Bu galibiyette önemli rol oynayan oyunculardan biri Muslera yerine kaleyi koruyan Günay oldu.

Galatasaray UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turu rövanş maçında Young Boys’a 1-0 yenildi. Bu yenilgiyle Şampiyonlar Ligi’ne katılma şansını kaçıran sarı-kırmızılılar kalecisini de yitirdi. Muslera rakibin golünün ardından sevinç sırasında tekme attı. Bu tekme nedeniyle kırmızı kart gördü. Bu kırmızı kart dolayısıyla Muslera’ya UEFA üç maç ceza verdi.

Uruguaylı kaleci bu yüzden UEFA Avrupa Ligi lig aşaması ilk üç maçında forma giyemeyecekti. Hal böyle olunca iş yedek file bekçisi Günay Güvenç’e düştü. Günay lig aşamasındaki ilk karşılaşmada PAOK’a karşı takımının kalesini korumak üzere eldivenleri giydi. Galatasaray’ın uzun yıllardır en büyük sorunlarından biri Muslera’nın güvenilir bir yedeğinin olmamasıydı. Uruguaylının bir sakatlık veya ceza sorununda bu güvensizlik bazen baş ağrıtıyordu. Ancak Günay’ın kaleyi koruduğu PAOK maçında bu hissedilmedi.

Galatasaray’ın Avrupa’da zafer gecesi: Tarih yazıcıları

Oyuncu kalesine gelen toplardan dördünü kurtarmayı başardı. 67’de Konstantelias’ın şutunda gole engel olamayan Günay Güvenç bunun dışında kalesinde gördüğü 0.42’lik gol ihtimalini savuşturdu. Takımının galibiyete uzanmasında büyük pay sahiplerinden biri oldu. Günay’ın bu başarılı performansında attığı 12 uzun toptan altısının yerini bulması da dikkat çekti. Bu açıdan oyun kurulumunda da zaman zaman katkı sağlayan kaleci Galatasaray’ın ilk UEFA Avrupa Ligi maçından üç puanla ayrılmasının mimarlarından oldu.

Galatasaray stoperlerinin 13 hava topu mücadelesinden 12’sini kazanması da Günay’ın elini rahatlattı. Cimbom UEFA Avrupa Ligi’nde çıktığı yedinci iç saha maçından da mağlup olmadan ayrılmayı başardı. Galatasaray’ın kalesi Avrupa Ligi’nde önümüzdeki iki maçta daha Günay’a emanet olacak. Oyuncu Rigas deplasmanında da, Elfsborg’la iç sahada oynanan maçta da kalesini koruyacak. Cimbom bu maçlardan kayıpsız ayrılması halinde sekiz maç sonunda ilk sekizde olmak için büyük adım atacak.

Galatasaray galibiyete ‘ortadan’ gitti