Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu görevi devraldığı Mehmet Büyükekşi'yi ve eski yönetimden bazı isimleri sıkıntılı gözüken finansal tablolar nedeniyle savcılığa vermeye hazırlanıyor.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu bir önceki başkan Mehmet Büyükekşi’yi ve o dönemde görev alan bazı isimleri savcılığa şikayet etmeye hazırlanıyor. Görevi devraldıktan sonra ilk iş olarak federasyonun finans ekibinde çalışan profesyonellerle yollarını ayıran Hacıosmanoğlu yeni kurduğu ekipten geçmiş döneme yönelik mali tabloları incelemesi talimatını vermişti.

Hacıosmanoğlu’nun önüne sunulan rapor Büyükekşi döneminde TFF’nin 5 milyon TL karda olduğu söylemini boşa çıkardı. Dahası, bilanço sonrasında ibra edilen mali tabloların sunulanın aksine 763 milyon TL zararda olduğu anlaşıldı.

YouTube üzerinden yayın yapan Spor Gecesi Digital’den Gökhan Dinç’in aktardığına göre tablolardaki farkın sebebi olarak sponsorluklardan ödeme alınmaması ve 2023’te kasaya giren girdilerin 2024’te alınmış gibi gösterilmesi olduğu öne sürüldü.

Halef ve selef mahkemelik olacak

Önüne sunulan raporları inceleyen İbrahim Hacıosmanoğlu bu usulsüzlükler doğrultusunda eski başkan Mehmet Büyükekşi ve o dönem finansal ekipte çalışan profesyoneller hakkında dosya hazırlanması talimatını verdi. Hacıosmanoğlu, Büyükekşi’yi ve çalışma arkadaşlarını savcılığa verecek, görevi kötüye kullanma ve genel kurulu mali açıdan yanlış bilgilendirme suçlamalarını hukuka taşıyacak.

TFF Manchester City’den transfer yaptı