TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu MHK seminerinde "Kendi evlatlarımıza güvenemeyip yabancı hakem getirdik bu ülkeye. Sadece size olan bir hakaret değil, bütün Türk milletine yapılan bir hakaretti" dedi.

18 Temmuz’da yapılan başkanlık seçimi sonucu TFF’nin başına gelen İbrahim Hacıosmanoğlu Merkez Hakem Kurulu seminerinde açıklamalarda bulundu. Hacıosmanoğlu geçen sezon VAR’ın başına yabancı hakemlerin gelmesiyle alakalı fikirlerini aktarırken büyük alkış aldı. Öte yandan hakemlere yeni sezonda yapılan zamlar da açıklandı.

Hacıosmanoğlu Süper Lig’de yabancı hakem uygulamasıyla ilgili “Bakıyorum da karşımda bir ordu var ya. 600 sene dünyayı yönetmiş bir milletin evlatlarıyız. Kendi evlatlarımıza güvenemeyip yabancı hakem getirdik bu ülkeye. Sadece size bir hakaret değil, bütün Türk milletine yapılan bir hakaretti. Yapanları kınıyorum” dedi.

Futbol siyaseti reddetti, Erdoğan’ın işaret ettiği Büyükekşi gitti, yerine Hacıosmanoğlu seçildi

Hacıosmanoğlu hakem ücretlerine yapılan zam hakkında “Yabancı hakemin maliyeti yerli hakemden on kat fazlaydı. Elin oğluna verirken var ama kendi evladına verirken yok. Hiçbir kardeşimiz hiç kimseye muhtaç olmayacak. Hakem zammını yüzde elli değil, yüzde 75 olarak güncelledik” diye konuştu.

İşte yeni ücretler

Geçen eylül ayında yapılan güncelleme sonrası Süper Lig’de görev yapan bir orta hakemin maç başı ücreti 20 bin liradan 30 bin liraya yükselmişti. VAR hakeminin maç başı yeni ücreti ise 15 bin lira olurken AVAR hakemi ücreti ise 7 bin 500 lira olmuştu. Süper Lig’de görev yapan yardımcı hakemler 13 bin 200 lira alıyordu. Aynı ligde dördüncü olarak sahaya çıkan bir hakem ise 9 bin lira kazanıyordu.

Yüzde 75’lik zam dikkate alındığında bir orta hakemin 2024-25 sezonunda alacağı maç başı ücret 52 bin 500 liraya çıktı. VAR hakemleri 26 bin 250 alacak ve AVAR hakemleri de maç başı 13 bin 125 lira alacak. Yardımcı hakemler 23 bin 100 lira alacak ve dördüncü hakemler de 15 bin 750 lira kazanacak.

Yargıtay kararına geçen ifade: Hamit Altıntop TFF görevlisine bahis oynatmış