A Milli Takım kaptanı Hakan Çalhanoğlu'nun Mehmet Büyükekşi'nin TFF Başkanlığı seçimini kaybetmesinden sonra İbrahim Hacıosmanoğlu'na 'Gözümüz aydın' mesajı attığı ortaya çıktı.

Mehmet Büyükekşi Türk futbol tarihinin en tartışmalı başkanlarından biri olarak kayda geçti. Onun döneminde yaşananlar tarihte negatif olarak yerini aldı. Özellikle 2023-24 sezonunda Süper Lig’de yaşanan olaylar hala unutulmadı uzun zaman da unutulacak gibi görünmüyor.

Öte yandan Milli Takımın Euro 2024 sürecinde yaşadıkları da özellikle iletişim anlamında “TFF tarafından yönetilemedi” olarak değerlendirildi. Büyükekşi’nin takım yemeğini ziyareti sırasında ortaya çıkan fotoğrafta gülen tek kişinin Hakan Çalhanoğlu olması ayrıca dikkat çekiciydi. Bunun aslında Çalhanoğlu’nun Büyükekşi’yi istemediğini ortaya koyduğu anlaşıldı. Bunu açıklayan isimse yeni TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu.

Futbol siyaseti reddetti, Erdoğan’ın işaret ettiği Büyükekşi gitti, yerine Hacıosmanoğlu seçildi

Hacıosmanoğlu milli takımla ilgili olarak “Güzel bir jenerasyon yakaladık. Hocamız takımın başında. Kendisiyle devam edeceğiz. Süper Kupa maçında görüştük. Toplantı yapacağız. Onlara daha iyi ortamlar sağlamak görevimiz. Dokuz yaşında kızım var, Hollanda’ya elendikten sonra üzüldü, baba sen Türk futbolunun başına geç, bu bitti, ama Dünya Kupası var, şampiyon olacağız dedi. Onun temiz kalbiyle Cenab-ı Allah inşallah nasip eder” dedi.

Hacıosmanoğlu özellikle Hakan Çalhanoğlu’nun Mehmet Büyükekşi’nin başkanlık döneminin bitmesi sonrasında yaptığı açıklamayı dile getirdi. TFF Başkanı “Milli Takım’da da sıkıntılar var. Bizim olduğumuz yerde takımda bütünlük olacak. Beni bir İtalya numarası aradı ama kayıtlı olmayan numaraları açmıyorum. Sonra mesaj geldi, ‘Başkanım ben Hakan Çalhanoğlu, arayabilir miyim’ yazıyordu. Aradı. Kaptan aradığında ilk söylediği ‘gözümüz aydın olsun başkanım’ oldu. Bir takımın kaptanı gözümüz aydın demez, tebrik ediyorum, hayırlı olsun der. Gözümüz aydın demesinde bile bir mesaj var. Bu futbolcuların özgüvenini yerine getireceğiz” dedi.

Hacıosmanoğlu, Toroğlu’na MHK başkanlığı teklif etmiş

Montella ile yola devam

Hacıosmanoğlu İtalyan çalıştırıcı Vincenzo Montella ile ilgili “Bütün futbolcu kardeşlerimizi tanıyorum. Çok değerli oyuncularımız var. Dünya starı olacak oyuncularımız var. Hakan’ın gözümüz aydın başkanım demesinin mesaj olduğunu düşünüyorum. Takımın içinde kardeşlikte bir eksiklik varsa, ilkelerimiz doğrultusunda, bu bir milli dava, herkes farklı takımlarda oynuyor olabilir ama ay yıldızlı forma giyiyorsan kardeşlik hukuku olmalı. Eksiklik varsa tamamlayacağız. Aile samimiyeti olunca başarı geliyor. Birbirinin eksiğini tamamlayan ekip olmalısınız. Montella devam edecek” dedi.