FIFA kokartlı Türk hakem Halil Umut Meler, İsviçre ve Danimarka arasında oynanan A Ligi müsabakasında görev aldı. 2-2 biten karşılaşmanın 74'ncü dakikasında İsviçre'nin üçüncü golünü iptal eden Meler'e söz konusu ülkede tepki yağdı.

Türk futbolunun son yıllarda en fazla konuşulan hakemlerinden biri Halil Umut Meler bu kez de İsviçre’de gündem oldu. Meler kritik maçlarda aldığı görevler ve verdiği kararlarla sık sık tartışma konusu olurken bu kez Uluslar A Ligi’nde İsviçre ile Danimarka’nın 2-2 berabere kaldığı karşılaşmada İsviçre’nin bulduğu golü iptal etmesiyle gündeme geldi.

Son derece çekişmeli geçen karşılaşmanın 74. dakikasında İsviçre korner kullandı. Duran toptan Zeki Amdouni golü buldu ve takımını 3-2 öne geçirdi. Ancak Meler bu anda yardımcısı İbrahim Çağlar Uyarcan’ın kararına uyarak topun dışarıdan geldiğine kanaat getirerek golü iptal etti. İsviçre’nin en büyük gazetelerinden Blick pozisyonun detaylı videosunu yayınlayarak Ugrinic’in köşe vuruşunda topun açıkça çizgiyi geçmediğini ileri sürdü.

Eski ünlü hakemlerden Urs Meier, hakem uzmanı olarak Blick’e yaptığı yorumda yardımcı hakem Uyarcan’a yönelik sert eleştirilerde bulundu. Meier, Uyarcan’ın atış anında yanlış yerde durduğunu ve pozisyonu yanlış süzdüğünü anlattı. Uluslar Ligi’nde gol çizgisi teknolojisinin kullanılmaması ve kararla alakalı kesin bir kanıt sunulamaması da tartışmaları ateşledi.

İşte kornerin kullanıldığı an.