TFF 1. Lig play-off heyecanında final zamanı geldi çattı. Pendikspor ve Bodrumspor, Süper Lig bileti almak için Akhisar’da karşılaşacak. Maç 20.00’de başlayacak.

Süper Lig için son bilet sahibini buluyor. İki ilçe takımı Pendikspor ve Bodrumspor kozlarını Akhisar’da paylaşacaklar. Maçın kazananı hangi takım olursa olsun tarihinde ilk defa Süper Lig’de oynama hakkına erişecek.

İstanbul ilçelerinden bir yenisi için…

Pendikspor sezon boyunca kendini play-off potasında tutmayı başardı. Takım, son 3 haftaya 4. sırada girmesine rağmen 2 hafta kala aldığı 3.’lüğü bırakmadı ve direkt play-off finali oynama hakkı elde etti. Pendik’in başında 2021-22 sezonu başından Osman Özköylü yer alıyor. İstanbul ekibi tarihinde ilk defa Süper Lig’de mücadele etmek adına Akhisar Stadı’ndaki maça çıkacak. Takımın bu sezon en skorer ismi bir dönem Süper Lig’de Osmanlıspor, Akhisarspor formaları da giyen Andre Regattin. Regattin rakip fileleri 12 kez havalandırdı. Pendik’in kadrosunda Oğulcan Çağlayan, Oltan Karakullukcu, Erdem Özgenç, Ferhat Öztorun gibi Süper Lig tecrübesi olan oyuncular yer alıyor. Pendik, Karagümrük, Kasımpaşa, Başakşehir gibi İstanbul’un ilçe takımlarından biri olarak Süper Lig’de yer almaya çalışacak.

Evleniyor muyuz gençler! Fenerbahçe iletişimi böyle yoğurt yiyor

Bodrum istikrarla Süper Lig’i hedefliyor

Bodrumspor lige en formda başlayan takımlardan biri oldu. Akdeniz ekibi ilk 12 haftayı 2. sırada bitirdikten sonra düşüşe geçti. Samsunspor’un yaptığı çıkışla beraber liderlik uzak hedef oldu. Rizespor’un da form bulması direkt Süper Lig’e çıkış olasılığını sıfıra indirdi. Takımın sezon boyunca en golcü ismi 14 golle Kenan Özer oldu. Bodrum’un kadrosunda Adis Jahovic, Aminu Umar, Hakan Özmert, Diogo Sousa ve Gökdeniz Bayrakdar gibi Süper Lig’den tanıdık isimler bulunuyor.

Bodrum ekibi, TFF 1. Lig’e çıktığı İsmet Taşdemir’le yoluna devam ediyor. Sezon içinde işlerin kötü gittiği noktada da hocadan vazgeçilmedi. Bodrum’da Eyüpspor karşısında play-off finali biletini getiren gollerin sahipleri Üzeyir Ergün ve Süleyman Özdamar ikilisi de takımın 1. Lig’e çıktığı kadroda yer alan oyunculardı. Bodrum, play-off sürecinde önce Göztepe, ardından Eyüpspor’u eleyerek finale geldi. Muğla’nın yaptığı yatırımla ancak istikrara da önem veren yapısıyla dikkat çeken temsilcisi Pendik karşısında Süper Lig vizesi arayacak.

Bodrum, ilk kez Süper Lig’de mücadele etmenin peşinde.

Pendik normal sezonda üstün

İki takımın sezon içinde aralarında oynadıkları karşılaşmalarda Pendikspor’un üstünlüğü bulunuyor. İstanbul’da oynanan karşılaşma ev sahibi ekibin 3-0’lık üstünlüğüyle bitti. Goller Regattin, Leandro Kappel ve Thuram’dan geldi. Bodrum’da oynanan karşılaşma ise 2-2 sona erdi. Bodrum ekibi Kenan Özer ve Gökdeniz Bayrakdar’la öne geçmesine karşın Adrien Regattin ve Leandro Kappel’in golleriyle geri dönen Pendik 1 puanı koparmayı başardı.

20.00’de başlayacak maçın hakemi Abdülkadir Bitigen. İki takım, Samsunspor ve Rizespor’un ardından Süper Lig bileti alan üçüncü takım olmak adına kozlarını paylaşacak.

Şahin Gözü Süper Lig’de… İşte yarı otomatik ofsayt sisteminin ayrıntıları