Formula 1'e verilen yaz arası dönüşü heyecan Hollanda GP'yle yeniden başladı. Zandvoort'ta düzenlenen sıralama turlarında pole pozisyonu McLaren pilotu Lando Norris'e giderken ilk sırayı yerel kahraman Max Verstappen tamamladı.

Formula 1’e verilen yaz arası Hollanda’da düzenlenen sıralama turlarıyla sona erdi. Yerel kahraman Max Verstappen için tribünleri turuncuya boyayan taraftarlar papaya turuncusu rengiyle pistte turlayan McLaren’ların hızlı performanslarına tanık oldu.

Hulkenberg, Bottas ve Zhou’nun piste çıkmasıyla başlayan ilk seansta Sainz elenme tehlikesi yaşasa da kendisini kurtarmayı başlardı. Logan Sargeant’ın antrenmanda yaptığı kaza sonrası aracının yetişmemesi nedeniyle piste çıkamadığı Q1’de elenen isimler sırasıyla Ricciardo, Ocon, Bottas, Zhou ve Sargeant oldu.

Q2’de Zandvoort tribünlerini dolduran binlerce Hollandalı taraftar Max Verstappen’in iki rakibinin birden elenmesiyle büyük sevinç yaşadı. McLaren’ların ilk iki sırada yer aldığı ikinci seansta bir türlü istedikleri turu elde edemeyen Ferrari pilotu Sainz 11’inci, yedi kez dünya şampiyonu Lewis Hamilton ise 12’nci olarak sıralama turlarına erken havlu attı. Bu iki ismin haricinde Tsunoda ve iki Haas pilotu; Hülkenberg ile Magnussen de elenmekten kurtulamadı.

Sıralama turlarının son seansına McLaren’lar ve ev sahibi Verstappen pole hedefiyle girdi. İlk denemelerin ardından Norris, Piastri ve Verstappen sıralaması oluştu. Bu üçlüyü Russell, Leclerc ve Gasly takip etti. Seansın bitimine iki buçuk dakika kala pilotlar son denemeleri için garajları terk etti. Son hakkında derecesini geliştiren Verstappen kısa bir süreliğine de olsa ilk sıraya oturdu ancak çok iyi bir turla gelen Lando Norris 1.09.643’lük derecesiyle ev sahibi Red Bull pilotuna 0.356 saniye fark atarak pole pozisyonunun sahibi oldu. Verstappen ilk çizgiyi kapatırken Piastri üçüncülüğü elde etti. Geri kalan ilk 10’u sırasıyla Russell, Perez, Leclerc, Alonso, Albon, Stroll ve Gasly tamamladı.

Hollanda’da yarış heyecanı pazar günü saat 16:00’da sönen beş kırmızı ışıkla birlikte başlayacak.

Lewis Hamilton: Formula 1 Afrika’ya dönmeli