Beşiktaş İkinci Başkanı Hüseyin Yücel Giresun'da Beşiktaşlı taraftarlarla bir araya geldi. Yücel deplasman tribünü yasağının kalkması için İbrahim Hacıosmanoğlu'nun elinden geleni yaptığını dile getirdi.

Beşiktaş 15 Eylül akşamı konuk olacağı Trabzonspor deplasmanında taraftarının desteğinden yoksun olacak. Bunun sebebi yıllardır büyük takımlar arasında devam ettirilen deplasman yasağı. Deplasman tribünü yasağı uygulanacağı açıklandığında Beşiktaş cephesinden tepki geldi. Taraftarlar sosyal medyada İbrahim Hacıosmanoğlu’nun TFF başkanlık seçimi sürecinde deplasman tribünü yasağını kaldıracağına yönelik vaatlerinin olduğu videoları yayınladı ve bu vaatlerin gerçekleştirilemediğini belirttiler.

Bunun üzerine Hacıosmanoğlu ve ekibi cuma akşamı gelen haberle yasağın kalkması için çalışmalara başladı. Ancak deplasman tribünü biletlerinin Trabzonspor taraftarlarına satılması ve valiliğin izni olmaması üzerine yasak kaldırılamadı. Beşiktaş İkinci Başkanı Hüseyin Yücel memleketi Giresun’da taraftarlarla buluşmasında konu hakkında “Sonuç olarak devletimizin aldığı bir karar. Sonuna kadar saygılıyız. Boynumuz kıldan ince. Kurala uymak durumundayız. Ama ben burada bir parantez açmak istiyorum. Sayın Federasyon Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’na çok teşekkür ediyoruz. Çünkü son ana kadar maçın deplasman seyircili oynanması ile ilgili elinden geleni yaptı. Son takdir devletimizin olduğundan dolayı seyircisiz oynanma kararı geldi. Devletimizin aldığı karara da saygılıyız, sonuna kadar da uyacağız” dedi.

Hacıosmanoğlu’nun sözü havada kaldı: Trabzon maçı Beşiktaş seyircisine yasak!

Yücel sezon hedeflerinden de bahsetti. İkinci başkan “Ayaklarımızı yere basıyoruz. Bulutların üzerinde uçmuyoruz. Güzel bir kadro kurduk. Güzel bir start verdik. Ama ayaklarımız yere basa basa sağlam gitme niyetindeyiz. Maç maç gitme niyetindeyiz. Çok kritik bir Trabzon deplasmanına çıkacağız. Zorlu bir dönemeç. Sayın Şenol Güneş geldi. Hayırlı olsun kendi camialarına. Zor bir deplasman. Trabzon tepki vermek isteyecektir. Biz sonuna kadar mücadele edip ipi göğüslemek istiyoruz. Beşiktaş olarak Süper Lig’de ve Avrupa kupalarında sonuna kadar gitme niyetimiz var” diye konuştu.

İyi bir transfer dönemi geçirdiklerini belirten Yücel “Daha da iyi olabilirdi ama imkanlarımız ölçüsünde, kulübümüze zarar vermeden yapabileceğimizin en iyisini yaptık. Yaklaşık 35 oyuncuyu hem almışız, hem göndermişiz. Alırken o kadar sıkıntı çekmedik ama oyuncularımız çıkarken… Çünkü 14 yabancı ile sınırlandırılmıştı yabancı kontenjanı. Bununla alakalı ciddi sıkıntılar çektik. Son güne kasar 15 yabancıya kadar düşmüştük. Son gün Amartey’in çıkışıyla beraber yönetmeliğe uyabildik. 14 yabancıya düştük” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beşiktaş heyetini kabul etti

Lige iyi başlangıç yaptıklarını belirten Yücel “Bu ivmenin bozulmasını istemiyoruz. Yarın akşam kazanmak için çıkacağız. Kesinlikle 3 puan hedefliyoruz. Centilmence bir maç olmasını diliyorum. Fair-playin hakim olduğu bir maç olmasını diliyorum. Bu vesileyle de Trabzonspor Başkanı ve yönetimine çok teşekkür ediyorum. Bizleri çok misafirperver şekilde ağırladılar. İnşallah hak edenin kazanacağı, hakemin sonuca etki etmeyeceği bir maç temenni ediyorum” diye konuştu.