Beşiktaş İkinci Başkanı Hüseyin Yücel yeni transfer Ciro Immobile'yle birlikte basın toplantısı düzenledi. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yücel "Transferde biraz es verme vakti" dedi.

Yaz transfer döneminin hızlı ekiplerinden Beşiktaş’ta yeni transfer Ciro Immobile ve ikinci başkan Hüseyin Yücel basın toplantısı düzenledi. Slovenya kampındaki toplantıda Beşiktaş Kulübü Asbaşkanı Mete Vardar ve yönetim kurulu üyesi Feyyaz Uçar da hazır bulundu.

Gazetecileri konuşan Hüseyin Yücel transfere dair önemli sözler sarf etti. Kampa takımın iskeletini yetiştirmeyi hedeflediklerini belirten Yücel “Yeni transferin camiamıza hayırlı olmasını temenni ediyorum. Ciro’ya da özel bir teşekkür etmek istiyorum. Lazio ile sıkı pazarlığa oturduk. 48 saat boyunca otelden çıkmadan transferi bitirmeye çalıştık. Lazio’nun ilk söyledikleriyle son söyledikleri uyuşmasa da kendisi fedakarlık yaparak Beşiktaş’a gelmek istediğini söyledi. O bir adım attı, biz de bir adım attık. Bu yüzden ayrıca teşekkür ediyorum. Oyuncuları kampa yetiştirmek önemliydi. Son yıllarda kadro olarak iskelet olarak kampa yetişmiş bir Beşiktaş hatırlamıyorum. Bu çok önemliydi” dedi.

Transferde bir süreliğine es verdiklerini söyleyen Yücel “Şimdi biraz ara verme zamanı. 19 yabancıya ulaştık. Bu sayıyı 12’ye düşürmek zorundayız. Genç oyuncuların takıma dahil olması çok önemli. Transferin bitmesine bir aydan fazla süre var. Kimse şüphe etmesin. Beşiktaş taraftarı her şeyin en iyisini hak ediyor. Biz de bu düşünceyle çalışmaya devam edeceğiz. Transferlerimiz çok iyi. Kamuoyu tepkisi de çok iyi. Güzel hamleler yaptığımızı düşünüyorum. Hayallerimiz çok büyük. Durmadan koşacağız. Oyuncularımız, çalışanlarımız kenetlenip Beşiktaş’ın üstündeki ölü toprağını kaldırmaya başladık. Tüm camia heyecanlı duruma geldi. Bu da çok önemli bir şey. Kağıt üstündeki isimler top oynamıyor. Hayırlısıyla sakatlıksız bir sezon geçiririz. Eski takımlarında oldukları gibi fayda sağlarlar ve şampiyonluk yolunda en iyi şekilde takımı temsil ederler. Takviye gerekirse hocadan aldığımız rapor doğrultusunda takımı tamamlayıp yola devam edeceğiz” diye konuştu.

‘Di Maria gelmek istemedi’

Transfer sezonunun başından beri adı sık sık Beşiktaş’la anılan Di Maria hakkında konuşan Hüseyin Yücel, Hummels ve Okay Yokuşlu’yla da ilgilendiklerini belirterek “Gerçekleşme ihtimali maalesef sıfır. Hermoso’nun da olma ihtimali sıfır. 2 milyon avrodan başlayan süreçte 4 milyon avroya çıkardık ama Arabistan takımlarından 8 milyon avro civarında teklifler olduğunu söyledi. Di Maria gelmek istemediğini söyledi. Gelmek istemeyeni biz de istemiyoruz” dedi.

Beşiktaş’ın transferde nasıl kaynak bulduğuyla ilgili bir soruya da yanıt veren Yücel şu sözleri sarf etti: “Beşiktaş yeter ki istesin bir şekilde kaynak bulunur. Nasıl ki diğer kulüpler bundan önce bulduysa artık sıra bizde. Beşiktaş taraftarları bunu hak ediyor. Makas çok açıldı. Transferden ziyade bu oyuncuların gelişiyle camia üstündeki ölü toprağı kalktı. Tekrar bir kenetlenme, aile olmayı hatırlamaya başladı. En önemli transfer bence bu oldu. Hesabı kitabı İstanbul’a dönünce yaparım, hiç de sıkıntı olmaz.”

Ciro Immobile: Önemli işler yapmak istiyoruz, bu sezon çok istekli başlayacağız

Ciro Immobile: Bu sene saha içinde ve saha dışında önemli işler yapmak istiyoruz.

Beşiktaş’ın yeni transferi Ciro Immobile “Tüm yönetime teşekkür ediyorum. Çok mutluyum. Kariyerimde yeni bir sayfa açıyorum. Beşiktaş teklifi sonrası bu kararı aldım. Beşiktaş’ın beni çok istediğini gördüm. Burada yeni bir maceraya başlıyorum. Önemli işler yapmak istiyoruz. Bu sezon çok istekli başlayacağız. Taraftarları mutlu etmeye çalışacağız. Taraftarlara da teşekkür etmek istiyorum. Havalimanındaki karşılama benim için çok duygusaldı. Onlar için elimden geleni yapacağım ve formanın terli olduğunu göstereceğim” dedi.

Lazio’dan ayrılmasının zor bir karar olduğunu kaydeden tecrübeli golcü “Zor bir karar almak zorundaydım. Sizi seven bir şehirden sekiz sene sonra gitmek zor oldu. Futbol böyledir. Süreçler kararlar her zaman böyle olmuştur. Yeni bir sayfa açtım, mutluyum. Ailemle beraber bu kararı aldık. Kulübün bizlere gösterdiği ilgi bizi çok mutlu etti, hoşumuza gitti. Bunu da arıyorduk. Bir kez daha neler yapacağımı göstermek istiyordum. Buranın sert ve büyük bir lig olduğunu biliyorum. Lazio ve Beşiktaş taraftarları çok tutkulu. Futbolcu için bu çok önemlidir” değerlendirmesinde bulundu.

“Icardi, Mertens, Dzeko önemli oyuncular”

İtalya Ligi Serie A’da gol krallığı yaşamış Fenerbahçeli Edin Dzeko, Galatasaraylı Mauro Icardi gibi isimlerle rekabet halinde olacaklarını söyleyen İtalyan golcü “Ben takım için önemli olmak istiyorum. Takımıma elimden geldiğince yardımcı olmak istiyorum. Ben, Icardi, Mertens, Dzeko önemli oyuncularız. Bu şekilde bir rekabetimiz olacak. Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe olarak bir rekabet olacak. Tabii ki onların önünde olmak istiyoruz. Önemli bir sezona başlayacağız. 3 Ağustos’ta oynayacağımız bir maç var. O maça ve sezona iyi hazırlanma hedefindeyiz şu anda” dedi.

Hücum hattında liderlik yapan bir oyuncu olacağını aktaran Immobile “Saha içinde ve saha dışında önemli bir rolüm olacak. Takımımız da oyun içinde gol anlamında liderlik yapan bir profil arıyordu. Önemli bir sezon olacak. Geçen sezondan sonra bu sezona iyi şekilde hazırlanmaya çalışıyoruz. Hocamızla konuştuk. Takımın ve hocanın ihtiyacına göre nerede oynayacağıma yönelik daha çok konuşacağız. Çok önemli oyuncular var. Ben de ihtiyaca göre katkı vermeye çalışacağım” ifadelerini kullandı.

Gol sayısı vermekten kaçınan Immobile “Gol konusuyla ilgili hiçbir zaman söz vermem ama elimden gelinin en iyisini yapacağım. Hazırlık maçı da olsa lig de olsa Avrupa da olsa her maçı kazanmak isterim. İstanbul büyük bir şehir. Büyük ailesi olanlar şehir bazında da bazı kararlar alırlar. Bonucci ve Mertens, kendileriyle konuşup fikir aldığım arkadaşlarım” diye konuştu.

Kariyerinde lig şampiyonluğu olmayan Immobile “Elimden geleni her zaman vereceğim, takım arkadaşlarımla şampiyon olmak için elimden geleni yapacağım. Kupaları bu şekilde kazanırsınız. Beşiktaş gibi bir camia her zaman en üstü hedeflemelidir” dedi.

Feyyaz Uçar: Takımı tam hazır olarak hocamıza teslim ediyoruz

Feyyaz Uçar: Faydalanamayacağımız oyuncuların ayrılması için ilgili çalışmalar var.

Basın toplantısında söz alan siyah-beyazlı kulübün yönetim kurulu üyesi Feyyaz Uçar ise şu sözleri kullandı:

“Heyecanlı ve mutluyum. Çünkü son yıllarda olmayan bir şey oluyor. Takım ve hazır olarak takımı hocamıza teslim ediyoruz. Sayın Giovanni van Bronckhorst’un rahat çalışması, idmanlarda takımı iyi hazırlaması için iyi bir ortam verdiğimizi düşünüyoruz. Dolayısıyla heyecanlıyız. Bu son derece önemli bir durum. Tüm teknik adamlar sezona başlarken kadrolarını hazır şekilde kampta görmek ister. Özellikle bu konuda büyük emeği geçen Sayın Hüseyin Yücel’e büyük teşekkür etmek istiyorum. Ben bizzat son transferlerin hepsinde bulundum. Maddi, manevi yaptığı fedakarlıkları bizzat ben biliyorum. Gönül rahatlığıyla konuşabilirim bu konuda. Bir kez daha camia ve kendim adına kendisine teşekkür ediyorum. Sayın başkanımız Hasan Arat ve diğer yönetici arkadaşlarımıza da çok teşekkür ediyorum. Immobile’ye de hoş geldin diyoruz. Biz geldikten sonra yaptığımız transferlere bakarsak, Beşiktaş’a yakışır, doğru, faydalı transferler yaptığımızı düşünüyoruz” dedi.

Takımda şu an 19 yabancı futbolcu bulunduğunu, en az yedi isimle yolların ayrılması gerektiğini ifade eden Uçar “Şu an 19 yabancı oldu. Friedel bu konuda çalışmalara devam ediyor. Öncelikli görevi bu. Biz de faydalanamayacağımız oyuncularımızın ayrılması ile ilgili çalışmaları var. Kendisine hepimiz yardım etmeye çalışıyoruz. Gitmesi gereken futbolculardan da biraz destek istiyoruz. Yani gelirken ve buradayken yeteri kadar kazandılar. Biraz da camianın o dönemdeki baskısından etkilendiler. Aşklar, mutluluklar uzun sürmeyebilir. Burada kalıp, gereğini yapmamış arkadaşların da bize destek vermelerini istiyoruz. Zaten gelirken hem kendilerine hem de kulüplerine çok güzel paralar kazandırdılar. Giderken de el sıkışarak, kucaklayarak uğurlamak istiyoruz. Çünkü bunu başaramazsak, elimizdeki oyuncuları listeye yazamayacağız, lisans çıkartamayacağız. Bu konuda camia olarak bir seferberlik söz konusu. Herkesin yardımına ihtiyacımız var” diye konuştu.

Serie A’nın gol kralları Süper Lig’de buluştu