Tahkim Kurulu, 12 hakem ve yedi gözlemcinin klasman listesinden çıkarılması için yaptığı itirazı oyçokluğuya reddetti. Hakemliği biten isimler arasında Abdulkadir Bitigen, Hasan Ceylan, Serkan Tokat, Burak Şeker ve Bahattin Şimşek de var.

Sürpriz bir şekilde Mehmet Büyükekşi’yi geçerek Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı olan İbrahim Hacıosmanoğlu, Merkez Hakem Kurulu Başkanlığı için Ferhat Gündoğdu’yu seçti. Ferhat Gündoğdu aralarında Cüneyt Çakır, Fırat Aydınus gibi ünlü isimleri hakemlikten uzaklaştıran 8 Nisan kararlarının altında imzası olan isimdi. O karar Tahkim Kurulu’ndan döndü. Dönemin TFF Başkanı Nihat Özdemir ve Ferhat Gündoğdu istifa etti.

Ferhat Gündoğdu, bu sezon başında tekrar MHK Başkanı olunca yine bir operasyona imza attı. 25 Temmuz’da açıklanan hakem listesinde bir önceki sezon Süper Kupa maçında Bahattin Şimşek’in görevlendirilen Abdulkadir Bitigen’in yanı sıra Bahattin Şimşek, Burak Şeker, Erdem Bayık, Hakan Ceylan, Kutluhan Bilgiç, Mert Güzenge, Murat Erdoğan, Mustafa Sönmez, Serkan Ok, Serkan Tokat ve Tugay Kaan Numanoğlu alınmadı. Yani hakemlikleri bitirildi. MHK ayrıca VAR Koordinatörü Mete Kalkavan’la da yolları ayırdı.

28 Ağustos’ta açıklanan gözlemci listesinde ise üstü çizilen isimler şöyleydi: Alpaslan Dedeş, Emre Altun, İsmail Şencan, Mesut Çarık, Orkun Aktaş, Süleyman Abay ve Taner Gizlenci.

Halil Umut Meler bu kez de İsviçre’de tartışma konusu oldu

Listede yer alamayan hakem ve gözlemciler görev dönebilmek için Tahkim Kurulu’na başvurdu. Kurul başvuruların ardından iki ay sonra kararını açıkladı. Hem hakem hem gözlemcilerin itirazı oyçokluğuyla reddedildi. Böylece bu isimlerin artık görev alamayacağı kesinleşti. Hakem ve gözlemciliği biten isimlerin önce yargıya oradan sonuç alamazsa Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne başvuracakları öğrenildi.

Başörtüsünden başlayan polemik 61 yıllık TSYD’ye kayyum atamasıyla sonuçlandı