Eski futbolcu İlhan Parlak geçmişine dair itiraflarda bulundu. U19 Milli Takımı'yla 2006 19 Yaş Altı Avrupa Futbol Şampiyonası'nda gol kralı olduktan sonra Sevilla'dan gelen teklifi reddeden Parlak bu durumu yabancı ülkedeki yemeklere bağladı.

Kayserispor altyapısından yetişip alt yaş kategorilerinde terlettiği milli formayla oldukça golcü bir performans çizen eski futbolcu İlhan Parlak ilerleyen yıllarda Fenerbahçe’ye transfer olmuş fakat sarı-lacivertli forma altında beklenenleri veremeyince kariyerinin devamını Anadolu takımlarında sürdürmüştü. 2023 yılında, futbola başladığı yer olan Kayserispor’da emeklilik kararı veren forvet oyuncusu katıldığı bir televizyon programında gençlik yıllarına dair itiraflarda bulundu.

A Spor kanalında yayınlanan programa konuk olan İlhan Parlak kendisini Real Madrid’in izlemeye aldığını şu sözlerle anlattı:

“O dönem (2006) U19 Milli Takımı ile Avrupa Şampiyonası gol kralı oldum. İspanya şampiyon olmuştu, o takımda Juan Mata ve Diego Capel gibi isimler vardı. Ama bizim 87 jenerasyonu da çok iyiydi, Arda Turan, Serdar Özkan, Uğur Uçar, Serdar Kurtuluş… Şampiyonada ben gol kralı olunca tabi tüm üst düzey takımlar da bu maçları izliyor. Kayserispor’daki değil ama milli takımdaki performanslarım dikkat çekti. Bir sene sözleşmem kalmıştı Kayseri’de, uzatmak da istiyorlar. Sonra hocam bana ‘Seni Real Madrid istiyor’ demişti.”

Devamında Fenerbahçe’ye transfer sürecini ve o dönem Sevilla’dan gelen teklifi de anlatan İlhan Parlak sarı lacivertlileri tercih edişini şu sözlerle yurtdışı mutfağına bağladı:

“Fenerbahçe’ye transferimden sonra Kayserispor’un eski başkanı Recep Mamur’un cenazesinde Aziz Yıldırım geldi ve Süleyman Hurma’ya dönüp beni göstererek ‘Süleyman bunu neden aldığımı biliyorsunuz değil mi? Real Madrid’e satacaktım ama olmadı’ dedi. O ara Roberto Carlos’un transferi de var, Real Madrid de beni soruyor. Zaten ben Fenerbahçe’ye gelmeden önce Sevilla resmi teklifi yapmıştı. İki seçeneğim vardı, menajerim Batur Altıparmak karar vermemi istedi. O zaman daha 20 yaşındayım, eve gittim amcam orada. Futbolu çok sever ve Fenerbahçelidir. Amcam bana ‘Fenerbahçe’ye mi gitsek’ dedi. Ben de yurtdışında yemek yiyemiyorum, milli takımla çıkıyoruz yanımdan pastırma götürüp ekmek arasına koyup yiyorum. O zamanlar yiyemiyordum gerçekten. Sevilla’ya gidersem sıkıntı yaşayacağımı düşündüm. Amcama döndüm ‘En güzeli Fenerbahçe’ dedim. Yoksa Sevilla’ya da transfer olabilirdim ama Real Madrid haberleri de hem hocamdan hem de Aziz Yıldırım’dan duyduğum olaylar.”

Fenerbahçe’yle yolları ayrılmıştı: Joao Pedro Hull City’de