Basketbol Süper Ligi play-off yarı final ilk maçında Fenerbahçe ve Beşiktaş karşılaştı. Ataşehir'de oynanan maçı 96-88'lik skorla kazanan Fenerbahçe seride 1-0 öne geçti.

Basketbol Süper Ligi’nde yarı final serisi Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın Ataşehir’de oynadığı maçla başladı. Karşılaşmaya iki takım da çok fazla top kaybı yaparak başlarken Hayes-Davis’le ritim yakalayan ev sahibine Beşiktaş’ın cevabı Needham’la geldi.

Fenerbahçe’nin hücumda yaptığı hataları değerlendiren siyah-beyazlılar Wilbekin’in sayısına engel olamayınca ilk periyot 23-23 sona erdi.

İkinci periyoda savunmada çok etkili başlayan Fenerbahçe 8-0’lık seri yakalayarak arayı açtı. Needham’la farkı eriten Beşiktaş periyodun ortalarında Mitchell’la öne geçmeyi de başardı ancak kalan süreyi iyi geçiren ev sahibi ekip soyunma odasına 56-48 üstün gitti.

İkinci yarıya iki takım da karşılıklı basketlerle başlasa da Fenerbahçe periyodun ortalarında farkı çift hanelere yükseltti ve üçüncü çeyrek sarı-lacivertlilerin 78-65’lik üstünlüğüyle sona erdi.

Son çeyrekte Beşiktaş farkı eritse de Fenerbahçe rakibinin kendilerini yakalamalarına izin vermedi. Mücadeleden 96-88 galip ayrılan Fenerbahçe seride 1-0 öne geçti. Öte yandan bitime 54 saniye kala ikinci teknik faulünü alan Beşiktaş Başantrenörü Dusan Alimpijevic oyundan ihraç edildi.

Üç galibiyete ulaşan takımın finale yükseleceği serinin ikinci karşılaşması, 1 Haziran Cumartesi günü yine Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda yapılacak.

EuroLeague’de normal sezon lideri laneti devam etti