Geçen sezonu Barcelona forması giyerek geçiren İlkay Gündoğan eski takımı Manchester City ile anlaştı. İlkay Premier Lig ekibiyle 1+1 yıllık sözleşme imzaladı.

Yazın başından beri ismi Türk kulüpleri Fenerbahçe ve Galatasaray’la da anılan İlkay Gündoğan eski takımına döndü. İlkay bedelsiz şekilde Manchester City’ye transfer oldu.

Barcelona’da Xavi yönetiminde bir sezon geçiren Gündoğan’ın kulüpteki geleceği Hansi Flick’in göreve gelmesiyle belirsiz bir hal almıştı. Oyuncunun yeni teknik direktörle nasıl çalışacağı merak konusuydu. İlkay hazırlık maçlarından sonra arka planda kaldı. Böyle olunca da gidiş kapısı açıldı. Oyuncuyla Fenerbahçe ve Galatasaray dışında Suudi Arabistan ve Katar’dan da birkaç kulüp ilgilendi. İtalyan gazeteci Fabrizio Romano’nun haberine göre Alman futbolcu için Pep Guardiola’nın onayıyla Manchester City devreye girdi. İki günlük görüşmelerin ardından 1+1 yıllık sözleşmede anlaşıldı. Manchester City sessiz geçirdiği söylenebilecek bir transfer döneminin son 10 gününe girerken eski futbolcusunu kadrosuna katmış oldu.

Manchester City ‘En iyi savunma hücumdur’ dedi! Premier Lig’e dava

Schalke altyapısından yetiştikten sonra Nürnberg formasıyla profesyonel olan İlkay Temmuz 2011’de Borussia Dortmund’a transfer oldu. Burada beş sezon geçiren oyuncu 2016 yazında 27 milyon euro karşılığında Manchester City’nin yolunu tuttu. Burada da yedi sene kalan oyuncu daha sonra 2023 yazında Barcelona’ya bedelsiz olarak transfer oldu. İspanya’da bir sezon geçiren yıldız yine bedelsiz şekilde eski takımına dönüyor.

İlkay’ın kariyerinde bir Şampiyonlar Ligi, beş Premier Lig, iki İngiltere FA Cup, dört İngiltere Lig Kupası, iki İngiltere Süper Kupası, bir Bundesliga, bir Almanya Kupası, iki Almanya Süper Kupası zaferi bulunuyor. Oyuncu İngiltere’deki başarılarına yenilerini eklemek için eski evine dönüyor.

O maçta Türk milli takımında kaç Suriyeli oyuncu milli marşı İlkay gibi söyleyecek?