UEFA Avrupa Ligi lig aşaması üçüncü haftasında Fenerbahçe, Manchester United'la sahasında 1-1 berabere kaldı. Jose Mourinho penaltı beklediği bir pozisyonda kırmızı kart görüp maçı tribünde bitirdi. İngiliz basını olayı manşetlerine taşıdı.

Fenerbahçe, Manchester United’la karşılaştı. Hafta sonu Samsunspor’a karşı alınan 2-2’lik beraberliğin ardından sarı-lacivertlilerin kendilerini taraftarlarına affettirme mücadelesiydi. Hem de UEFA Avrupa Ligi’ndeki zorlu fikstürden bir puan daha çıkarma amacı vardı. Bu puan bir şekilde çıktı. Ancak bol aksiyona sahne oldu.

United ilk fırsatında Christian Eriksen’le öne geçti. Fenerbahçe pes etmedi iyi oyunuyla United kalesini zorladı. Andre Onana olağanüstü kurtarışlarıyla takımını önde tutmayı başardı. Ancak Kanarya ikinci yarıya iyi başlayarak Youssef En Nesyri ile beraberliği yakaladı. 56. dakikada Manchester ceza alanında gerçekleşen pozisyonda Manuel Ugarte ve Bright Osayi Samuel ikili mücadeleye girdi. Fenerbahçe cephesi hararetli bir şekilde penaltı bekledi. Ancak beklenen karar çıkmadı. Jose Mourinho itirazları nedeniyle kırmızı kart gördü. Maç 1-1 sonuçlandı.

Fenerbahçe, puanı Manchester United avcısı golcüsüyle kurtardı

Maçın ardından İngiliz basını hem Manchester United’ın Avrupa kupalarında deplasmanda gösterdiği performansa vurgu yaparken hem de Jose Mourinho’nun kırmızı kartını gündemine taşıdı. Daily Mail “Mourinho hakeme ne dedi?” sorusunu sorarken “Manchester United’da Jose Mourinho’nun iki yüzü olduğu hep söylenir. Bu maçtan önce büyüleyici Jose ön plana çıkarken, maçtan sonra Şükrü Saracoğlu Stadı’nda tribünleri dolduran hırçın Jose manşetleri süsledi. İkinci yarıda Manuel Ugarte’nin Bright Osayi-Samuel’e minimum teması nedeniyle Fenerbahçe’ye haklı olarak penaltı verilmemesinin ardından dördüncü hakem Jeremy Stinat’a ne dedi? Yoksa stadyumdaki hava kaynama noktasına ulaşırken kollarını deli gibi sallayarak teknik alanının dışına çıktığı için mi?” cümleleriyle maçı okuyucularına aktardı.

Mail’in haberinin devamında “Mourinho tek kişilik şovuna devam ederken, bir Avrupa Ligi maçı daha oynanıyordu ve Avrupa’da oynadığı son 11 maçta sadece bir kez kazanan Manchester United için bu maç da beraberlikle sonuçlandı. Mourinho bu maç öncesinde blöf yaparak United’ı turnuvayı kazanmak için favori göstermişti ama bu takım onun 2017’de Avrupa Ligi zaferine taşıdığı takım kadar iyi değil” sözleri yer aldı.

Ülke puanında ileri adım: Çeklerle fark kapandı

Telegraph “Bazı şeyler hiç değişmiyor” derken “Manchester United hala Avrupa’da deplasmanda kazanamıyor ya da öne geçemiyor ve Jose Mourinho haksızlığa uğradığı hissine kapıldığında sözünü sakınamıyor. Eski United menajerinin Fenerbahçe’nin bir penaltısının verilmemesine öfkeyle tepki gösterdikten sonra oyundan atıldığı gecede, mevkidaşı Erik ten Hag yine kendi takımının Avrupa’da kazanamamasını izledi. United son 19 ayda Avrupa’da sadece bir kez kazanabildi” sözlerine yer verdi.

The Sun ise “Yaşlı şeytanlar yüz yüze geldiler” deyip “Cehennem’e adım attılar ve yaşlı şeytanın ta kendisiyle yüz yüze geldiler. Ancak Manchester United, Jose Mourinho’nun ininden bir başka Avrupa kargaşası gecesinde bir puanla kurtuldu. Önceki 5 yurtdışı seyahatinde 17 gol yiyen Ten Hag’ın işlevsiz takımı, Avrupa Ligi’nde üçte üç yaptı ve aşağılayıcı bir erken elenmeyi önlemek için bir savaşla karşı karşıya. Takım, 24 Ekim 2023’te Kopenhag’a karşı evinde aldığı 1-0’lık galibiyetten bu yana bir yıldır Avrupa kupalarında galibiyet alamıyor” sözlerine yer verdi.

Sezonun en iyi futbolu

Guardian ise “Erik ten Hag, Avrupa’daki son beş deplasman maçında 17 gol yemiş bir takımdan çok daha iyi bir performans gösterdiğine işaret etti, ancak Mourinho’nun penaltı ricaları kulak ardı edilmeseydi durum daha da kötü olabilirdi. 2004’te Sir Alex Ferguson yönetiminde burada 3-0 kaybeden United, en azından bu kez eskiye nispeten yara almadan çıktı. Bu şehir, 1993 yılında Galatasaray’a karşı oynanan meşhur ‘Cehenneme Hoş Geldiniz’ maçına kadar uzanan yıllar boyunca misafir takımlara nadiren nazik davranmıştır” diyerek haberi okuyucularına iletti.