İngiliz futbolunun yönetim organı Football Association (FA) milli takımın başına 2025 yılından itibaren Alman teknik direktör Thomas Tuchel'in geçeceğini açıkladı.

İngiltere Milli Takımı Euro 2024’te finale kadar yükseldi. İki kez üst üste bu turnuvada finale yükselen İngilizler 2021’de İtalya’ya penaltılarla yenildikten sonra bu kez de İspanya’ya 90 dakika sonunda boyun eğerek turnuvadan ikinci ayrıldı. Oynadığı futbol kamuoyunda sürekli eleştirilen takımda Gareth Southgate görevini bıraktı. Southgate turnuva başında sonuca gidemezlerse bu işi bırakacağına dair mesaj da vermişti. O senaryo gerçekleşti.

Southgate’in ardından ilk aşamada takımı Lee Carsley çalıştırdı. Carsley geçenlerde görevin dünyaca ünlü bir isme verilmesi gerektiğini ve bu pozisyonun ağırlığını kaldıran bir ismin İngiltere teknik direktörlüğünü hak ettiğini açıklamıştı. Son milli arada Yunanistan’a sürpriz şekilde yenildikten sonra Finlandiya’yı geçen İngiltere’nin yeni teknik direktörü Carsley’nin tariflerine uyan bir isim oldu. Alman teknik direktör Thomas Tuchel’le anlaşma sağlandı. İngiliz medyasında çıkan haberlerin ardından İngiltere futbolunun yönetim organı FA de Thomas Tuhcel’le anlaşma sağlandığını açıkladı. Deneyimli isim 2025 itibariyle milli takımın başına geçecek.

Kariyerinde Borussia Dortmund, PSG, Chelsea gibi ciddi takımlar olan Tuchel son olarak Alman devi Bayern Münih’in başında görev almıştı. Mart 2023’te başına geçtiği takımla Bundesliga’yı kazanan Tuchel 2023-24 sezonu sonunda aynı başarıyı tekrarlayamadı. Bayern’in 11 yıllık şampiyonluk serisini Bayer Leverkusen sonlandırdı. Şampiyonlar Ligi ve Almanya Kupası’nda da sona gidemeyen Bayern’de Tuchel’le yollar ayrıldı. Boşta kalan teknik direktör herhangi bir kulüple anlaşmadı ve İngiltere’den gelen teklifi kabul etti. Tuchel’in kariyerinde bir Şampiyonlar Ligi, bir FIFA Dünya Kulüpler Kupası, bir UEFA Süper Kupası, bir Bundesliga, iki Ligue 1, bir Almanya Kupası ve bir de Fransa Kupası zaferleri bulunuyor.

Deneyimli isim kariyerinde ilk kez bir milli takım çalıştıracak. Tuchel yeni göreviyle ilgili “İngiltere Milli Takımı’na liderlik etme onuruna erişmiş olmaktan büyük gurur duyuyorum. Bu ülkede oyuna karşı uzun zamandır kişisel bir bağ hissediyorum ve bu bana şimdiden inanılmaz anlar yaşattı. İngiltere’yi temsil etme şansına sahip olmak çok büyük bir ayrıcalık, bu özel ve yetenekli oyuncu grubuyla çalışma fırsatı çok heyecan verici” dedi.