İngiliz futbolunun yönetim organı Football Association, Wolverhampton Wanderers kulübüne taraftarlarının homofobik tezahüratları nedeniyle 100 bin sterlin ceza kesti.

İngiliz futbolunun yönetim organı FA, Premier Lig ekiplerinden Wolverhampton kulübüne taraftarının Chelsea maçında yaptığı homofobik tezahüratlardan dolayı 100 bin sterlin ceza verdi.

Yapılan açıklamaya göre nisan ayında oynanan mücadelenin 61. ve 71 dakilasında birçok taraftarın katıldığı ve yaklaşık 20’şer saniye süren tezahüratlardan ötürü cezai yaptırımın uygulanmasına karar verildiği belirtildi. Yapılan tezahüratların içeriği “ayrımcı davranış ve slogan” olarak nitelendirildi.

Harry Toffolo, 375 bahis kuralı ihlaliyle suçlandı

Söz konusu tezahüratlar dolayısıyla 3 taraftar gözaltına alınmıştı. Bu hafta başında da bir Fulham taraftarı şubat ayında oynanan Chelsea maçında yaptığı homofobik tezahüratlar nedeniyle futbol stadyumlarından 3 sene boyunca menedilmişti. Chelsea oyuncuları ve taraftarları bu tarz tezahüratların hedefi haline gelmişlerdi.

Kraliyet Savcılık Servisi geçen sezon söz konusu tezahüratları nefret suçu olarak nitelendirmişti. FA ise ocak ayında kulüplere gönderdiği bildiride taraftarların homofobik tezahüratlarının cezai yaptırıma tabi olacağını belirtmişti.

Lahm yazdı… Her şeyin toplamı: İlkay Gündoğan ve Luka Modric