Milli voleybolcu Mert Matic ve dünya şampiyonu tekvandocu İrem Yaman evlendi. Meral Akşener'in prensesi olarak bilinen ve 1 Nisan'da İYİ Parti'den ayrılan Yaman nikahta CHP rozeti taktı.

4 Ağustos 1995’te doğan İrem Yaman tekvando kariyeri boyunca Dünya Şampiyonası, Dünya Grand Prix ve Avrupa Şampiyonası’nda ikişer, Grand Slam, Akdeniz Oyunları ve Dünya Üniversite Oyunları’nda ise birer altın madalya kazandı. 2021’de aktif spor hayatını bitirdi ve 2022’de siyasete atıldı.

22 Haziran 2022’de törenle İYİ Parti’ye katıldı Yaman ve rozetini de o dönemde İYİ Parti’nin başında olan Meral Akşener taktı. Yaman sosyal medya hesabından Akşener’le birlikte verdiği pozu “Profesyonel sporculuk kariyerimdeki mücadelemi bundan sonra ülkemin refahı için sizlerin temsilcisi olarak sürdürmeye karar verdim. Ve ilk adımı bugün attık. Çünkü yenilikçi ve Cumhuriyetçi olanların yeri, gerçekten yenilikçi ve Cumhuriyetçi olanların yanıdır” diyerek paylaştı.

Meral Akşener, İrem Yaman ile böyle poz vermişti.

Milli sporcu Akşener’in prenseslerinden biri oldu. Yapılan ittifakta Cumhuriyet Halk Partisi listesinde Ankara 2. bölge dördüncü sıra milletvekili adayı olarak açıklandı, ancak seçilemedi. Bu süreçte İYİ Parti’de Genel İdare Kurulu üyeliği yaptı.

Şampiyonluk sonrası evlilik teklifi

Siyasetle ilgilenirken İrem Yaman’ın özel hayatında da büyük bir gelişme oldu. 28 Mart’ta Bursa’da Halkbank’ın Arkas’ı 3-1 mağlup ederek Kupa Volley’de şampiyon olduğu maçtan sonra Ankara ekibinin milli voleybolcusu Mert Matic ona sahada evlilik teklif etti. İrem Yaman’ın evlilik teklifini kabul etmesinin ardından genç çift parkede sarılıp mutluluklarını kutladı. Mert Matiç de kazandığı madalyayı müstakbel eşinin boynuna astı.

Mert Matic Halkbank’la Kupavolley şampiyonu olduktan sonra evlilik teklifi yaptı.

Seçimden sonra İYİ Parti’den istifa etti

Bu yıl 31 Mart’ta yapılan yerel seçimlerin ardından 1 Nisan’da partisinden istifa etti milli tekvandocu Yaman; sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada da seçim sonuçlarına işaret ederek “Bugün alınan seçim sonuçları tabanına kulak tıkayan İYİ Parti adına malumun ilanıdır” diyerek Meral Akşener’i hedef aldı.

8 Nisan 2024’te Meral Akşener’in İYİ Parti Genel Başkanlığı görevini bırakacağını açıklamasından sonra şunları söylemişti: “Çırak olarak başladığım siyasette Sayın Meral Akşener’den çok şey öğrendim. Kadın olarak çakalların arasında ayakta dimdik durması büyük bir başarı, bunu yaşayarak gördüm. Her zaman bana öğrettikleri için minnettar olacağım.”

28 Nisan’da ise Yaman İYİ Parti 5. Olağanüstü Kurultayı’nda Genel Başkan seçilen sayın Müsavat Dervişoğlu’nu tebrik ettiğini duyuran bir mesaj yayınladı. O günden sonra da siyasetten uzak durdu. Ta ki evlilik törenine kadar….

CHP Genel Başkanı Özgür Özel İrem Yaman ve Mert Matic’in nikah şahitliğini yaptı.

Mert Matic’le Gölbaşı İncek’teki düğün töreniyle dünya evine giren milli sporcuların nikahını Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş kıydı. Marko Mert Matic ve İrem Yaman’ın nikah şahitleri CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ ve milli voleybolcu Mirza Lagumdzija oldu. İrem Yaman’ın sadece eşi Matic’e değil CHP’ye de ‘Evet’ dediği ortaya çıktı. CHP’den yapılan yazılı açıklamaya göre partiye katılacağını açıkladığı İrem Yaman’a rozetini de Özel taktı.