Fenerbahçe'nin eski teknik direktörü İsmail Kartal'ın uzun süre peşinden koştuktan sonra sarı-lacivertli kulübe kazandırdığı Rade Krunic'in Kadıköy macerası yarım sezon sürdü. Bosna Hersekli futbolcu Sırp ekiplerinden Kızılyıldız'a transfer oldu.

Fenerbahçe’nin 2023 yazında uzun süre peşinden koşup alamadığı, devamında İsmail Kartal’ın yoğun ısrarları sonrası kış transfer döneminde zorunlu satın alma opsiyonuyla kadrosuna kattığı Rade Krunic, İsmail Kartal’ın görevden alındığı ilk transfer sezonunda kulüpten ayrıldı. Fenerbahçe, 30 yaşındaki oyuncunun Kızılyıldız’a transfer olduğunu şu sözlerle açıkladı:

“Profesyonel Futbol A Takım futbolcularımızdan Rade Krunic’in kalıcı transferi konusunda Sırbistan’ın Kızılyıldız Kulübü ile anlaşmaya varılmıştır. Oyuncunun bundan sonraki kariyerinde kendisine başarılar dileriz.”

Fenerbahçe’nin geride kalan sezonun 31’inci haftasında Adana Demirspor’u 4-2 mağlup ettiği maçın ardından kendisine Krunic’le ilgili soru yöneltilen İsmail Kartal şu yorumu yapmıştı:

“Nasıl buluyorsunuz Krunic’i? Maça damga vurdu değil mi? İşte Krunic bu, daha bu başlangıç, bundan sonrası gelecek. Hani demiştim ya adaptasyon dönemini yaşıyor, kolay değil, Milan’da farklı oynuyordu Türkiye’de farklı oynanıyor diye. Ama konuşarak, onunla ekstra ilgilenerek yükselen bir performans gözlemledik, bugün maça damgasını vurdu, bundan sonra da Krunic üstüne koya koya yoluna devam edecek.”

Çubuklu forma altında 22 maça çıkan Rade Krunic bir asist yaparken gol sevinci yaşayamadı.

Hüseyin Yücel: Mucize olmazsa transferi noktaladık