EURO 2024 yarı final maçında Fransa'yı 2-1 mağlup eden İspanya'nın sağ kenarı Jesus Navas ve Lamine Yamal ikilisinden oluştu. İki futbolcunun arasında 22 yaş var ve Navas, Yamal'ın babasından daha yaşlı.

İspanya’nın dünya futboluna son armağanı konumundaki 2007 doğumlu Lamine Yamal takımının Fransa’yı 2-1 mağlup edip adını EURO 2024 finaline yazdırdığı maça attığı muhteşem gol ve oynadığı kusursuza yakın oyunla damga vurdu. Yamal maça sağ kanatta başlarken sağ bekte ilk 11’de çıkan isim ise 38 yaşındaki Jesus Navas’tı. Yamal’ın babası Mounir Nasraoui, Jesus Navas’tan üç yaş daha genç.

Daha önce bebekliğinde Messi’yle çekildiği fotoğraf ve devamında Almanya’daki ‘çocuk işçi’ kanunlarına takılması sebebiyle adından çokça söz ettiren Lamine Yamal sahada sergilediği futbolla da izleyenleri mest etti. Faslı bir baba ve Ekvator Gineli bir annenin 16 yaşındaki çocuğu olan Yamal, Fransa karşısında İspanya’nın başarısı için sağ kenarı 38 yaşındaki veteran futbolcu Jesus Navas’la paylaştı. Yamal’ın aynı hedef için ter döktüğü takım arkadaşı Navas 38 yaşında ve babası Mounir Nasraoui’den üç yaş daha büyük. Turnuvanın en yaşlı oyuncusu Pepe’yi hesaba katınca bu yaş farkı altıya kadar çıkıyor. 13 Temmuz 2007 doğumlu Lamine Yamal, 14 Temmuz’da oynanacak EURO 2024 finaline bir yaş daha almış şekilde çıkacak. Genç oyuncu hem kendisine hem de ülkesine doğum günü hediyesini ‘Avrupa Şampiyonluğu’ apoletiyle vermeye çalışacak.

Lamine Yamal’ın 35 yaşındaki babası Mounir Nasraoui, takımlarının finale çıkmasından dolayı tüm İspanya gibi çok mutlu ancak 16 yaşındaki oğlu Yamal sebebiyle ülkede yaşayan herkesten daha gururlu. Sahada oğluna geriden yaptığı bindirmelerle destek veren Jesus Navas’tan daha genç olan ‘Baba Nasraoui’ oğluyla ilgili duygularını “Bir taraftar ve bir baba olarak beni bu kadar mutlu ettiği için inanılmaz gururluyum. Teşekkürler oğlum. Seninle gurur duyuyorum. Umarım Avrupa şampiyonluğuna da ulaşırız” diye anlattı.

İspanya bundan korkuyor: Yamal, çocuk işçi sayılacak mı?