İsrail üçüncü liginde SC Dimona ve Shimshon Tel Aviv arasında oynanan maç penaltılar sonucunda 23-22 bitti. Tam 56 vuruşun yapıldığı karşılaşma dünya futbolunun yeni rekoru oldu.

İsrail üçüncü ligi ekiplerinden SC Dimona ve Shimshon Tel Aviv lig yükselme play-off yarı final maçında karşı karşıya geldi. Normal süresi 2-2 biten mücadelede finale yükselecek takımı belirlemek penaltı atışlarına kaldı. İlk beş penaltının eşitliği bozmamasıyla seri penaltılara geçildi. Tansiyonu yüksek maçta penaltılar bitmek bilmedi.

Uzadıkça uzayan yarı final maçında kaleciler dahil 11 oyuncunun da atış yapmasının ardından aynı oyuncular ikinci atışlar için beyaz noktaya geldi. 56’ncı penaltıda Shimshon Tel Aviv kalecisi vuruşundan yararlanamayınca 23-22 kazanan SC Dimona takımı play-off finaline yükseldi. İki takımın 28’er atış yaptığı 56 vuruşluk çekişme dünya futbol tarihinin en uzun süren seri penaltı atışlarıyla tarihe geçti.

Önceki rekor 54’tü

2022’nin mart ayında İngiltere’de oynanan Ernest Armstrong Memorial Cup maçı İsrail’de oynanan karşılaşmaya kadar bu alandaki rekorun sahibiydi. Washington’ın Bedlington’ı 25-24’lük skorla mağlup ettiği maç daha fazla gole sahne olsa da o maçta bu skora ulaşmak için 54 penaltı vuruşu kullanılmıştı.

Türkiye’de rekor 28 yıldır kırılamıyor

Türkiye’de bu alanda rekor 28 yıl önce kırıldı. 28 Kasım 1996 yılında Galatasaray’ın Gençlerbirliği’ne konuk olduğu Türkiye Kupası son 16 maçı normal sürenin 1-1 bitmesinin ardından penaltılara kalmıştı. Beyaz noktadan yapılan vuruşlarda 17-16’lık skorla galip gelen Ankara temsilcisi olmuştu.

Ünal Aysal sessizliğini bozdu: Galatasaray Başkanının yüzü siyasetin avuçlarına sığmaz!