Kariyerinin son döneminde sakatlıklarla boğuşan Fransız savunma oyuncusu Raphael Varane 31 yaşında emekli oldu.

İspanyol basını çarşamba sabahı Avrupa futbolunu şaşkına çeviren bir haber yaptı. Bu habere göre Fransız savunma oyuncusu Raphael Varane yaşadığı son sakatlığın ardından futbolu bırakma kararı aldı.

31 yaşındaki futbolcu Lens altyapısından çıktıktan sonra 2011-12 sezonunda Real Madrid’e transfer oldu. Futbolcu burada başarılarla dolu 11 sezon geçirdikten sonra 40 milyon euro karşılığında Manchester United’a gitti. Varane burada da üç sezon oynadı ancak beklentileri bir türlü karşılayamadı. Nedenlerinden biri yaşadığı sakatlık sorunlarıydı. Uyluk, ayak bileği ve kas sakatlıklarıyla ritimden düşen Varane Real Madrid seviyesindeki performansından fazlasıyla uzaklaşmıştı.

Oyuncu 2023-24 sezonundan sonra Como ile anlaştı. İtalya Serie A’ya çıkan Como ilk aşamada ligde kalma hedefini gerçekleştirebilmek için güvenilir, tecrübeli savunmacı hamlesini Varane’la yapmıştı. Oyuncu sezona sakatlıkla girdi. Dizinden sorun yaşayan Varane yalnızca bir İtalya Kupası maçında 23 dakika forma giyebildi. Bu maçın ardından yeşil zemine adım atamayan Varane eylül ayının sonunu görmeden radikal bir adım attı ve futbol kariyerine son verdi.

Varane çok başarılı bir kariyeri geride bıraktı. Fransa’yla Dünya Kupası ve Uluslar Ligi zaferleri yaşadı. Real Madrid’le dört kez Şampiyonlar Ligi dört kez FIFA Dünya Kulüpler Kupası, üç kez UEFA Süper Kupası, üç kez LaLiga bir Kral Kupası, üç İspanya Süper Kupası kazandı. Manchester United ile de bir FA Cup ve bir Lig Kupası alan Varane koleksiyonu böylece tamamlamış oldu. Oyuncu 31 yaşında emekli oldu.

Manchester United başkanı Ferguson’a ne yaptıysa Ali Koç da Mourinho’ya onu yapmalı