İtalya Kadın Milli Voleybol Takımı'nı Paris 2024'te altın madalyaya taşıyan Paola Egonu'ya yönelik ırkçılık sürüyor. Çizmede aşırı sağcı milletvekilinin tepki çeken sözlerinin ardından bu kez de Afrika asıllı oyuncunun duvar resmine saldırıldı.

Kadın voleybolunun en büyük yıldızlarından Paola Egonu Paris 2024’te İtalya takımının altın madalyaya uzanmasında sergilediği etkili performansla aslan payının sahibi oldu. Oyunların en değerli oyuncusu seçilen Egonu çizmeye kazandırdığı bunca başarıya karşın yine de saldırı oklarının hedefinde. Geride kalan gün aşırı sağcı milletvekili Roberto Vannacci’nin sözlü saldırısına uğrayan Egonu’nun bu kez de duvar resmi tahrip edildi.

Egonu’nun “ırkçılığa, nefrete, zenofobiye, cehalete son” yazılı bir topa vurur şekilde duvara işlenmiş resminde toptaki yazıların silinmesinin yanı sıra yıldız oyuncunun özellikle ten renginin gözüktüğü yerlerin tahrip edilmesi dikkat çekti.

İtalyan eski general ve Avrupa Parlamentosu’nda aşırı sağ partinin milletvekili Roberto Vannacci Paris 2024’te gelen zaferin ardından “Onun İtalyanlığını asla sorgulamadım ancak bedensel özelliklerinin İtalyanların çoğunu temsil etmediğini tekrar belirtmek istiyorum” diyerek tepki çekmişti.

General Vannacci olimpiyat şampiyonunun tadını kaçırdı: Egonu’ya ırkçı saldırı