Türkiye bu akşam UEFA Uluslar B Ligi 4. Grup'ta İzlanda ile karşılaşacaktı. Olumsuz hava şartları nedeniyle maçın ertelenmesi gündeme geldi. Ancak yapılan incelemeler sonucu erteleme kararı çıkmadı.

A Milli Futbol Takımı bu akşam 21.45’te İzlanda ile karşı karşıya gelecekti. Maç İzlanda’nın başkenti Reykjavik’teki Laugardalsvöllur Stadı’nda oynanacaktı. Grupta liderliğini sürdüren milliler yenilgisiz yoluna devam etme hedefiyle maça çıkacaktı. Fakat karşılaşmaya saatler kala maçın ertelenmesi ihtimali gündeme gelmişti.

İzlanda basınında çıkan habere göre stadyum zeminindeki buzlanma nedeniyle karşılaşmanın ertelenme ihtimali doğmuştu. Stadyumda alttan ısıtma sistemi olmaması ve zemindeki dikkat çekici buzlanma düzeyi nedeniyle İzlanda ve UEFA yetkililerinin dün akşam saatlerinde bir toplantı yaptığı, ancak bir karar verilmediği kaydedilmişti.

A Milli Takım Uluslar Ligi sahnesinde: Rakip Karadağ, adres Samsun

Takımlar kapalı salonda çalıştı

Başkent Reykjavik’te bulunan stadyumun soğuk hava ve don riskine karşın oldukça hazırlıksız olduğu ifade edilmiş, stat zeminin üstünün brandayla kaplı olduğu görülmüş, zemin için son kararın beklendiği belirtilmişti. Ayrıca hem İzlanda Milli Takımı hem de A Milli Takımımız karşılaşma öncesinde son antrenmanlarını üstü kapalı bir spor kompleksinde yapmıştı. Maç sırasında havanın iki derece olması beklenirken erteleme durumunda milli aranın son günü salı gününe alınabileceği söyleniyordu.

Ertelenme ihtimali yüzde 51

TFF Milli Takımlar Sorumlusu Ceyhun Kazancı DHA’ya yaptığı açıklamada “Saha şu an don halinde. TSİ 17.00’de eş güdüm toplantısı olacak. Şu an ertelenme ihtimali yüzde 51” dedi. Kazancı daha sonra BeIn Sports’a yaptığı açıklamada İzlanda medyasının stadyumun ısıtma sistemiyle alakalı sorun olduğu haberini doğrulamıştı. Kazancı “İzlanda’daki sahanın ısıtma sistemi çalışmıyor” demişti. Son olarak TFF Başkan Vekili Mecnun Otyakmaz HT Spor’a “Maçın oynanması zor. Sakatlık riskini almayacağız, değerli oyuncularımız var. Zeminin altı taş, büyük ihtimalle ertelenecek” açıklaması yapmıştı. Saat 17.00’de hakemler zemini bir kez daha kontrol edecek ve son karar verilecekti.

Saat 17.00’ye doğru sahanın üstündeki branda kaldırıldı. İnceleme yapıldı ve erteleme kararı çıkmadı. İzlanda ve Türkiye arasındaki mücadele bugün saat 21.45’te başlayacak.