Suudi Arabistan’da Jorge Jesus üçlemeyi tamamladı, Cristiano Ronaldo gözyaşlarına boğuldu. Adana’da yapılan ve Süper Lig’e çıkacak üçüncü takımı belirleyen Sakaryaspor-Bodrum FK maçında sahaya meşale, sis bombası ve torpil sokan iki kişi gözaltına alındı. Beşiktaş’ın eski yöneticisi Tarkan Ser, Fransa’dan takım satın alıyor. İşte sporda cumartesi gününün gelişmeleri…

Arabistan’da Kral Kupası El Hilal’in

Suudi Arabistan Kral Kupası final maçında Jorge Jesus’un çalıştırdığı El Hilal, Cristiano Ronaldo’lu El Nassr’ı penaltılarla mağlup ederek lig şampiyonluğunun ardından kupada da zafere ulaştı. King Abdullah Sport City Stadyumu’nda oynanan maçın normal süresi ve uzatmaları 1-1 sona erdi. El Hilal 7. dakikada Mitrovic ile öne geçerken El Nassr’ın beraberlik sayısını 88. dakikada Ayman Yahya attı. El Nassr’da kaleci Ospina 56’da El Hilal’de ise Al Bulayli 87’de, Koulibaly ise 90’da kırmızı kart gördü.

2022/23 sezonunda Fenerbahçe’yi çalıştıran Jorge Jesus, Al Hilal’in başında ligi yenilgisiz şampiyon tamamladıktan sonra Kral Kupası’nı da penaltılarla kazandı. Jesus’un takımı Suudi Arabistan Kupası’nda da zafere ulaşmıştı.

Penaltılar sırasında sık sık ekrana gelen ve heyecanı dikkat çeken Cristiano Ronaldo, kupanın kaybedilmesinin ardından gözyaşlarını tutamadı. Önce orta yuvarlakta kendini yere bırakan Portekizli yıldız dakikalarca ağladı. Daha sonra yedek kulübesine geçen 39 yaşındaki futbolcu, burada da ağlamaya devam etti.

Adana’da stada patlayıcı sokanlara polis operasyonu

Gözaltına alınan iki zanlı serbest bırakıldı.

Adana’da Sakaryaspor-Bodrum FK arasında oynanan 1. Lig play-off final maçında, reklam panolarının altında saklanmış çantada çok sayıda meşale, sis bombası ve torpil bulunmasıyla ilgili iki kişi gözaltına alındı. Polis, çantanın Sakaryaspor malzeme sorumlusu O.K. tarafından stada getirildiğini ve soyunma odası girişinde stat reklam panosu görevlileri N.S. ve H.A’ya verildiği belirlendi. Çantayı reklam panosu altına sakladığı tespit edilen görevliler N.S. ve H.A, polis ekiplerince gözaltına alındı. Şüpheliler, emniyet müdürlüğünde alınan ifadelerinin ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Malzeme sorumlusu O.K’nin ifadesinin de Sakarya’da alınacağı öğrenildi. Sakaryaspor-Bodrum FK play-off final maçının 1. dakikası içinde Sakaryaspor taraftarlarının bulunduğu tribünlerden sahaya yanıcı maddeler atılması nedeniyle hakem Abdulkadir Bitigen, oyunu bir süre durdurarak anons yaptırmıştı. Atılan maddelerin temizlenmesinin ardından Abdulkadir Bitigen, yaklaşık 5 dakika ara verilen maçı hakem atışıyla başlatmıştı. Sakaryaspor’u normal süresi 1-1 biten ve uzatmaya giden maçta 3-1 mağlup eden Bodrum FK, Süper Lig’e yükselen üçüncü takım olmuştu.

Halkbank, Oğulcan Yatgın’ı transfer etti

Oğulcan Yatgın Ziraat Bankkart’tan Halkbank’a transfer oldu.

Efeler Ligi’nde sezonu şampiyon tamamlayan Halkbank, son olarak Ziraat Bankkart forması giyen pasör Oğulcan Yatgın’ı kadrosuna kattı. Kulüpten yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen 27 yaşındaki oyuncu, Halkbank’ın kadrosuna dahil olduğu için büyük mutluluk duyduğunu belirterek, “Burada başarılı olmak ve takımıma katkı yapmak için elimden geleni yapacağımdan kimsenin kuşkusu olmasın. Halkbank kadrosu altında bir başka hedefim de milli takıma yükselmek ve orada kalıcı olmak. Sezonun açılmasını iple çekeceğim” dedi.

Beşiktaş’ın eski yöneticisi Kuşadasıspor ve Rouen’e talip

Tarkan Ser hem Türkiye hem Fransa’da kulüp almak istiyor.

Beşiktaş’ın eski yöneticisi Tarkan Ser, Fransa’nın FC Rouen takımı ile Kuşadasıspor’u satın almak için kolları sıvadı. Beşiktaş’a yöneticilik yaptığı dönemde yurt dışından gelen tüm oyuncuları özel uçağı ile bedelsiz getirerek dikkatleri çeken Tarkan Ser, önceki gün FC Rouen Başkanı Charles Maarek’e resmi bir satın alma teklifi sundu. FC Rouen’u satın almak için 5 milyon euro yatırım yapmaya hazır olan Tarkan Ser’in teklifini inceleyen mevcut çoğunluk hissedarı Charles Maarek’in önümüzdeki günlerde bir karar vereceği açıklandı. Bu arada memleketi ve doğduğu Kuşadasıspor’u da mercek altına aldıklarını belirten Tarkan Ser, siyah-beyaz renklere sahip olan Kuşadasıspor’u eski günlerine döndürmek için önemli bir proje hazırladığını belirtti.

Konyaspor’da Ali Çamdalı’yla yola devam

Konyaspor Başkanı Ömer Korkmaz, düzenlediği basın toplantısında teknik direktör Ali Çamdalı ile yeni sezonda da çalışmaya devam edeceklerini söyledi. Sıkıntılı bir süreç yaşadıklarını ve ikinci yarıda topladıkları 23 puanla lige tutunduklarını vurgulayan Korkmaz, taraftara ve camiaya bir daha böyle korkulu sezon yaşatmamak için çalışacaklarını ifade etti. Yeni sezon planlamasına ilişkin çalışmalarının sürdüğüne dikkati çeken Korkmaz:
“Yönetim kurulumuzla aldığımız ortak bir kararımız var. İhtiyacımız olan, yönetimle iyi iletişim içinde olup istişare yapabilecek, bütçeye göre takım oluşturmak için iletişim kurabileceğimiz bir teknik direktöre ihtiyacımız var. Ligde son dört maçta beş puanı hangi teknik direktör garanti etseydi, yönetimden her biri 15’er milyon lira para verirdi. İçeride oynanan maçlar, deplasmandaki Kayserispor karşılaşmasında alınan puanlarla Ali Çamdalı, bir anda takımın hocası… Evimizde oynanan son maçta alınan mağlubiyetten dolayı da ‘Bu takımın hocası olmamalı’ gibi algı oluştu. Önümüzdeki sezon Ali Çamdalı ile devam edeceğiz. Elimizdeki değerlere sahip çıkmaya çalışıyoruz” dedi.

Dries Mertens: Sözleşmemi bir yıl uzatıyorum

Gençlerbirliği’nde kulübe Recep Kartepe’ye emanet

Gençlerbirliği, teknik direktör Recep Kartepe’yle anlaştığını açıkladı.

1. Lig ekiplerinden Gençlerbirliği teknik direktörlük için Recep Kartepe’yle 1+1 yıllık anlaşmaya vardığını duyurdu. Kulüpten yapılan açıklamada Sinan Kaloğlu’ndan boşalan koltuğa oturacak Kartepe için 3 Haziran Pazartesi günü imza töreni düzenleneceği açıklandı. Recep Kartepe son olarak Fenerbahçe’de İsmail Kartal’ın yardımcılığını yapmıştı.

Mugello’da Sprint’i Bagnaia kazandı, Jorge Martin yarış dışı kaldı

MotoGP’de sezonun İtalya GP heyecanı Sprint yarışıyla sürdü. Mugello pistinde 11 tur üzerinden koşulan yarışı Pecco Bagnaia kazandı. geçen yılki Avusturya GP’sinden bu yana ilk sprint galibiyetini alan Bagnaia’ya podyumda veteran Marc Marquez ve çaylak Pedro Acosta eşlik etti. Şampiyona lideri Jorge Martin ise yarış dışı kaldı ve böylelikle Pecco aradaki farkı 27 puana düşürdü.

Mehmet Kazan Uluslararası Engelliler Şampiyonası’nda birinci oldu

Milli golfçü Mehmet Kazan, Almanya’da düzenlenen şampiyonada birinci oldu.

Avrupa Engelliler Golf Birliğinin (EDGA) Almanya’daki GolfPark Leipzig’de organize ettiği Uluslararası Engelliler Şampiyonası’na Türkiye, Almanya, Danimarka, Avusturya, Belçika ile Slovenya’dan 42 erkek ve 42 kadın sporcu katıldı. Turnuvada ay-yıldızlı bayrağı milli sporcular Mehmet Kazan ve Karahan Yıldırım temsil etti. İki raunt olarak oynanması planlanan şampiyonanın ikinci raundu, olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal edildi. Mehmet Kazan, birinci raundu 73 (+1) gross skorla oynayarak kendi kategorisinde birinci oldu. Milli sporcu, elde ettiği bu skorla organizasyonu da şampiyon tamamladı. Karahan Yıldırım ise stableford kategorisinde 41 puanla birinci oldu.

Türk futbolunun değeri düştü… Üç büyüklerin yüzünü güldüren üçlü